Enged a visegrádi önkormányzat: újra használhatják a motorosok a Panoráma utat

2023. szeptember 24. 21:03

Bár az új szabályozás nem jelent majd teljes mentességet, de a motorosok újra használhatják az útszakaszt.

2023. szeptember 24. 21:03
null

A nyáron jelentős konfliktust eredményezett, amikor Visegrád önkormányzata úgy döntött, hogy kitiltja a motorosokat a Fellegvárhoz vezető Panoráma útról, ami a motorosok egyik kedvenc kirándulóhelye. 

Az önkormányzat szerint az intézkedésre azért volt szükség, mert sok lakossági panasz érkezett a motorosforgalom miatt. Ezért terv szerint március 1. és november 1. között tiltották volna meg a motorosoknak a behajtást.

Az önkormányzat szerint a motorosok versenypályának használták azt az utat.

Tiltakozva a döntés ellen, motorosok ezrei lepték el Visegrádot, még felvonulást is tartottak annak érdekében, hogy nyomást gyakoroljanak a döntéshozókra. 

A kialakult konfliktus miatt az önkormányzat most úgy döntött, hogy mégis leveszik a behajtani tilos táblát, igaz ez nem jelent majd teljes mentességet a motorosoknak. 

Az új szabályozás szerint az utat egyirányúvá teszik és sebességkorlátozást is bevezetnek majd. Az intézkedés október 1-től lép életbe.

***

Nyitókép: MTVA/MTI/Jászai Csaba

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fregoli
2023. szeptember 25. 17:01
Nem kellene ebből f...szméregetést csinálni. Ha van zajos motor, tessék mérni és bírságolni. Nem mindenkit tiltani. Főleg, hogy a panasz KONKRÉTAN éjjel driftelő autósokról szólt, az autókat mégsem tiltották ki. És amíg 30 halott motorosból 20 az autós hibája miatt hal meg és csak tíz a saját szabálytalansága miatt, igazságtalanság a motorosokat bűnbakká tenni. (Idei statisztika, googli a barátod...)
auditorium
2023. szeptember 25. 10:16
Mi szükség van vadmotorosoknak egy panorámás utat versenypályának átadni ? A kirándulók élveznék a nyugalmat és csendet, ehelyett veszélyeztetve vannak az uton és pokoli zaj fogadja őket a hétvégén.
Kormánypárti2
2023. szeptember 25. 08:33
Az egy egyirányúsítás jó ötlet, még az autósok miatt is, mert sok beszari, meg a másik véglet, a magát rallysnak képzelő autós sem képes egy szerpentinen a saját sávjában közlekedni.
szintetikus
2023. szeptember 25. 07:39
Kellenek a donorok. Hagy menjenek a motorosok mindenfelé. Ki sajnálja őket?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!