Brüsszel és a Soros-hálózat nem sajnálja a százmilliókat LMBTQ-propagandára

2023. szeptember 08. 12:25

Az egyik projektnek az a célja, hogy mérsékeljék az LMBTQ-embereket érő állítólagos zaklatásokat és a hátrányos megkülönböztetésüket a hazai iskolákban és munkahelyeken – írja a Magyar Nemzet.

2023. szeptember 08. 12:25

A Magyar Nemzet azt vette sorra, mi az, amire Brüsszel és a Soros-hálózat is hajlandó sok százmilliót áldozni. A lap szerint LMBTQ-propagandára bőven van pénze az Európai Bizottságnak.

A Polgárok, esélyegyenlőség, jogok és értékek program keretében az úgynevezett befogadó terek kialakítására kiírt pályázatban már csaknem hetvenmillió forintot ítéltek oda néhány Magyarországon tevékenykedő NGO-nak a 2022. február 21. és 2024. január 31. közti időszakra.

A program koordinátora az Amnesty International Magyarország – amely az elmúlt években sok Soros-pénzhez jutott hozzá, 2020-ban például 25 ezer dollárhoz – egyedül csaknem 76 ezer eurót költhet el genderérzékenyítésre. Három melegszervezet is tízmilliós összegeket kapott Brüsszelből erre a projektre: 

a Háttér Társaság 18,4 millió, a Labrisz Leszbikus Egyesület 12,5 millió, a Szivárvány Misszió Alapítvány pedig 8,4 millió forintot.

A programmal mérsékelni akarják az LMBTQ-embereket érő zaklatásokat és a hátrányos megkülönböztetésüket a hazai iskolákban és munkahelyeken. Ezt emberi jogi oktatással és alternatív tanulási utak elterjesztésével kívánják elérni, a diákokat szeretnék rádöbbenteni a melegek iránti, állítólagosan „ellenséges” attitűdjeikre, majd igyekeznek kicserélni az „előítéleteket”. 

Több másik jelentős, Soros-közeli jogvédő szervezet tevékenységében is folyamatosan feltűnnek LMBTQ-tartalmú programok. A Transparency International Magyarország – amely 2017 és 2021 között 98 millió forintnyi dollárt kapott a Nyílt Társadalom Alapítványoktól (OSF) – tavaly például a Sziget fesztiválon igyekezett genderperspektívából érzékenyíteni a fiatalokat. 

Nem idegenek az ilyen akciók a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezettől sem. 

2020-ban az OSF 103 millió forinttal támogatta a TASZ-t, 2021-ben pedig 75 ezer dollárral, mai árfolyamon csaknem 265 millió forinttal. A jogvédő szervezet a kisgyermekek érzékenyítésére is kiemelt figyelmet szentel. Idén például részt vettek a pécsi Nyitott szabad boldog nap – Gyermeknap az Amnestyvel és barátainkkal című, szivárványos tematikát is megjelenítő eseményen, amelyen óvodásoktól és iskoláskorú gyermekektől vártak olyan pályaműveket, amelyek „nyitott, szabad és boldog környezetet” jelenítenek meg.

A Emberség Erejével Alapítvány ugyancsak rendszeresen képvisel LMBTQ-s ügyeket: 

idén júliusban kiálltak a hagyományos családmodelltől eltérő genderképregény, a Heartstopper mellett. A pécsi szervezet 836 millió forintnyi dollárt kapott az OSF-től a 2017 és 2021 közti időszakban. A szegedi Motiváció Műhely szintén az LMBTQ-lobbi támogatójának számít. Nem csak középiskoláknak szerveztek érzékenyítő kurzust, a gyermekvédelmi népszavazás ellen is felszólaltak, érvénytelen szavazásra buzdítva. 2016 és 2021 között 180 millió forintnyi Soros-támogatáshoz jutottak.

Nyitóképünk illusztráció, Fotó: Trenka Attila/Mandiner

 

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szuperszig
2023. szeptember 08. 15:15
Költői volt a kérdés a részemről. Nyilván csak az ellen lehet küzdeni, ami van. Ha nincs, akkor meg kell teremteni. Nos, erre ad pénzt a sosem létező dollárgurító. Minden hivatal megteremti a maga szükségességét. ( Én. Copy Right)
irmag2
2023. szeptember 08. 14:40
A nemzetközi bitó, az árnyékormány hazugságai mellett, támad bennünket, amit ehhez az így nem tisztelt magyarságnak ajánlani tudok (a mostani magyar parlamentnek is, Magyarországnak), az őszinte ősfrancia (távol Trianontól) fogalmazású követhető példa, meg egy 1930 körüli kiadásban ismertem meg az 1960-as években az akkor még számomra vegytiszta Faludy Györgyöt (fényképe meg a Prohászka szobor ledöntésének és egyéb szerepei nélkül). François Villon balladái Faludy György átköltésében BALLADA A PARLAMENTHEZ Most, hogy a bitó árnyékában állok, a parlament eszéhez apellálok. Mert jogában áll minden féregnek, dögnek védekezni, ha életére törnek, a kutya vonít, a kígyó sziszeg, a farkas üvölt, s ebben a hideg, tetves ketrecben, ahová bezártak: csak én, csak én fogjam be a pofámat? Nem, kedves magyarság, nekünk nemzeti jogunkban áll!
istvanpeter
2023. szeptember 08. 13:45
Mélységesen aljas fasiszta bűnözés, hogy a háttérhatalom csicskásai a gyermekek és a fiatalság megnyomorításával és félrevezetésévével akarják elérni az emberi társadalom alapegységeinek, a családoknak a szétverését és megalázását.
Szuperszig
2023. szeptember 08. 13:37
És azt hogyan kell mérsékelni, ami nincs?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!