A Böjte Csaba nevű politikai termék a Fidesz egyik fontos kommunikációs fegyvere

2023. szeptember 05. 17:47

A népszerű szerzetes lett a NER szentje, a rendszer egyik arca.

2023. szeptember 05. 17:47
Babos Krisztina
Babos Krisztina
Transtelex

„Elképesztően aljas és hazug propaganda-hadjáratot indított az Orbán-rendszer médiája azok ellen az erdélyi újságírók ellen, akik írni mertek a Böjte Csaba által alapított gyermekotthonokban történt visszaélésekről. Nemi erőszakról, verésről, szidásról, éheztetésről, szájba vizelésről – hogy pontosan értsük, miről is van szó. Mert a NER médiájának a mocskolódásából épp csak az nem derül ki, mi a történet lényege. A támadások semmit sem változtattak azon, hogy rendszerszintű gondok vannak a Böjte-otthonokban.

A magyarországi kormánymédia az Origótól a Pesti Srácokon át a Magyar Nemzetig és a Hír Tévéig testületileg ráállt két erdélyi újságíró, Szabó Tünde és Kulcsár Árpád lejáratására.

A Hír Tévén egyenesen bűnözőnek és betegnek nevezik Kulcsárt, majd elhangzik, hogy »távol kell tartanunk magunkat ezektől a szörnyetegektől«.

Bármennyire is undorítók és gyomorforgatók ezek a cikkek, tévéadások, igyekeztem végigolvasni minden megjelent szöveget és megnézni a szóban forgó tévés anyagokat is, és elképedve láttam, anélkül uszítanak a két kolléga ellen, hogy egyáltalán szót ejtenének, miről is írtak ők tulajdonképpen. Látszik, egy összehangolt stratégia mentén dolgoznak: minden médiumban azt sulykolják, »megtámadták Böjte Csabát« és »lejárató kampány indult a gyermekmentő szerzetes ellen«.

Ha valaki nem emlékezne, felidézem: két nagyobb ügyet göngyölített fel az erdélyi sajtó ( illetve az Azonnali és a Mérce), pontosabban azok az újságok, amik nem kerültek a Fidesz kezébe. Az első bemutatott ügy arról a tíz éven át tartó, folyamatosan elkövetett visszaélés-sorozatról szólt, melyet két Hargita megyei otthonban követett el egy nevelő.

Szóval, mi dőlt itt össze mégis? Egy jogerős bírósági ítéletről szóló beszámoló a »Soros-pénzekből dolgozó« újságírók »Böjte elleni támadásaként« fogható fel?

A Böjte Csaba nevű politikai termék ugyanis a Fidesz egyik fontos kommunikációs fegyvere. Az Orbán-rendszer fektetett is pénzt bőven a Böjte-projektbe, de ki is maxolta a felépített potenciált: Böjte Csaba készségesen tolta az elvárt politikai propagandát, ahol és ahogy kérte a Fidesz. És az RMDSZ is részt vett ebben, hogy a legnagyobb erdélyi magyar pártot ki ne hagyjuk ebből a történetből. A népszerű szerzetes lett a NER szentje, a rendszer egyik arca.

Hogy mennyire gátlástalanul használták a Böjte-brandet, arra példaként elég felidéznünk, hogy mielőtt a köztársasági elnök kegyelemben részesítette volna a terrorizmusért elítélt Budaházy Györgyöt, Böjte gyereket imádkoztatott »Budaházy bácsi« szabadon engedéséért. A bűnelkövetőért imádkozó gyerekekről készült felvételt pedig közzétették, így készítve elő a terepet a komoly politikai súllyal rendelkező döntés bejelentéséhez.”

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2023. október 10. 09:38
Ezt a hazug, gyalázkodó média-segédmunkást valagba rúgnám, hogy a holdig repüljön.
zsolti123
2023. szeptember 08. 21:42
ŐK VOLTAK A SOROS-PÉNZEN MŰKÖDŐ KIVÉGZŐOSZTAG TAGJAI Bayer Zsolt: Megölni egy papot https://magyarnemzet.hu/poszt-trauma/2023/09/bayer-zsolt-megolni-egy-papot Hangfelvételek, üzenetek sora igazolja: hamis vádakkal akarja szétmarcangolni Böjte atyát a balliberális gépezet https://pestisracok.hu/hangfelvetelek-uzenetek-sora-igazolja-hamis-vadakkal-akarja-szetmarcangolni-bojte-atyat-a-balliberalis-gepezet/ - Visszakozik az állítólagos áldozat: tervezett médiaakció zajlott Böjte Csaba lejáratására https://pestisracok.hu/visszakozik-az-allitolagos-aldozat-tervezett-mediaakcio-zajlott-bojte-csaba-lejaratasara/ - Amit Böjte atya harminc éve “csinál”, sokkal több, mint gyermekmentés https://pestisracok.hu/amit-bojte-atya-harminc-eve-csinal-sokkal-tobb-mint-gyermekmentes-video/ - Meg kell fékezni a sok hamis, hazug lefizetett embert, akik bemocskolják Csaba testvért ” https://pestisracok.hu/meg-kell-fekezni-a-sok-hamis-hazug-embert-elo-videoban-jelentkezik-egy-volt-bojte-gyermek/
hinike2
2023. szeptember 06. 20:37
tetves román kurva
SoLa67
2023. szeptember 06. 17:01
Leginkább az a baj ezzel a "cikkel", hogy valóban szar alakok, valóban visszataszító bűnével maszatolja össze azt, akinek ezek a szar alakok dolgoztak. Böjte Csaba elítélte ezeket a nyikhaj senkiket, eltávolította őket az intézményéből. Nehogy már az vigye el a balhét, aki sem nem pártolta a bűnös cselekedeteket, sem nem követte el őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!