Újabb fordulat Zeneakadémia-ügyben – perelni készül az MMA elnöke

2023. augusztus 17. 17:40

„Keressük annak lehetőségét is, hogy a tettes büntetőjogi értelemben se kerülhesse majd el a felelősségre vonást” – írta a karmester.

2023. augusztus 17. 17:40

Az utóbbi hetekben a Zeneakadémia körüli viaskodástól volt hangos a sajtó, az ügyről a Mandiner is több ízben beszámolt. A legújabb fejlemények szerint Vashegyi György egy kiszivárogtatott levélben rosszallását fejezte ki, mert az MMA Zeneművészeti Tagozatának írt levele nyilvánosságra került, és perrel fenyegette meg a kiszivárogtatókat – írta meg a HVG

Ezt is ajánljuk a témában

Szeretném mindenki előtt leszögezni, hogy ami történt, bűncselekmény volt. BTK-jogi és erkölcsi értelemben egyaránt az: elnöki kötelezettségemnek megfelelően természetesen 

keressük annak lehetőségét is, hogy a tettes büntetőjogi értelemben sem kerülhesse majd el a felelősségre vonást”

– fogalmazott levelében a Liszt Ferenc-díjas karmester.

Vashegyi azt is kiemelte, hogy 

hatéves elnöksége alatt ez a kiszivárogtatás volt az, ami a legtöbbet ártott az MMA-nak. 

A HVG mellékesen megjegyezte, hogy „szerencsésebb lett volna”, ha Vashegyi György a Polgári Törvénykönyvre (Ptk.) hivatkozik, mert, mint írják, a Büntető Törvénykönyv (Btk.) „nem levelek kiszivárogtatásának a szankcionálásáról rendelkezik”.

Nyitókép: MMA

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Onurisz
2023. augusztus 17. 20:31
Egy szervezet tagsága azért választ vezetőt bizonyos időszakra, hogy az képviselje őket kifelé. Ha nem tetszett a képviselet, nem választják újra. Ha tehát az MMA elnöke a miniszterrel egyeztet, az nem mutyizás. Az viszont hiba, ha levelez a tagság érintett részével és nem kezdeményez párbeszédet. Vashegyi rendkívül rossz véleménnyel van a Zeneakadémia leköszönő vezetéséről és jelenlegi helyzetéről, miközben a LFZE vezető művészeinek egy része az MMA tagja. Ezt a konfliktust kötelessége lenne kezelni, nem léphet át rajta autokratikus vezetőként, ami nem is illik Vashegyi személyiségéhez. És ez egész biztosan nem eszmei-politikai szembenállásból eredő konfliktus, nem kormánypártiak és ellenzékiek állnak szemben egymással, mint az SZFE esetében. A miniszter és sajnos Vashegyi úr is komoly vezetési hibákat követett el ebben az ügyben, miközben nincs kétségem afelől, hogy a lesújtó véleménye megalapozott.
KBA98
2023. augusztus 17. 19:29
Ez a mocskos dk-s banda nem nyugszik, a végükre kell járni!
Jajdejónekünk
2023. augusztus 17. 19:28
MMA harcművészeti tagozat. 😁
nyugalom
2023. augusztus 17. 18:32
Ki mutyizott? Miről beszel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!