Le, a csatornába

2023. augusztus 14. 10:57

Az ellenzék még a saját hajdani sikerébe sem tud belekapaszkodni.

2023. augusztus 14. 10:57
null
Németh Péter
Németh Péter
Népszava

„Nincsenek pozitív példák, nincs olyan előkép, amibe bele lehetne kapaszkodni – mondta – némileg szabad fordításban – egy esti televíziós műsorban Tüttő Kata, főpolgármester helyettes. Mindezt annak kapcsán, hogy a Fidesz minden, a lakosságot hátrányos érintő ügyet is simán keresztülhajt, ha kell rendeleti, ha kell törvényi, olykor alaptörvény-módosítási formában. Alig van számottevő tiltakozás, szolidaritás meg végképp nincs. A kérdés kapcsán került szóba a hajdani olimpia-rendezés elleni momentumos akció; az akkor nagyon is sikeres volt, ám azóta azt a sikert is visszájára fordította a Fidesz. Ma már bűnös és nemzetáruló baloldali ármánykodás volt, annak ellenére – és most idézem a Magyar Nemzet csütörtöki számát –, hogy a »baloldal is tudta, milyen jó lenne Magyarországnak az olimpia, mégis megfúrták«.

Nos: a baloldal nem tudta, illetve nem ezt tudta. Magyarország sem akkor, sem most nincs felkészülve egy ilyen megarendezvény megtartására. Még akkor sem, ha a hatalom azóta is e lopakodó olimpia bűvületében él, egyre-másra épülnek a stadionok, sportlétesítmények, nyilvánvalóan annak érdekében, hogy megvalósulhasson Orbán Viktor álma. És mára, távol a realitástól a kormány által működtetett és irányított propaganda-gépezet ezt az ellenzéki sikert simán átfordította kudarcba, a társadalom többsége ma már azonosul a hatalmi állásponttal. Elfogad ilyen szélsőséges kijelentéseket, mint amilyet a fentebb idézett cikkben is olvashatunk. A szerző azt írja: Párizsból, Torontóból s egyéb csatornanyílásokból előmásztak a momentumos suhancok, és belevágták a rozsdás bökőt az olimpiai pályázatunkba.”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szuperszig
2023. augusztus 14. 20:26
Milyen baloldali sikerekről delirál ez a szerencsétlen? Valóban, a momentumnak sikerült megfúrnia az olimpiát, pont olyan sikeresen, mint a vasárnapi boltzár témát illeti. A kormány engedett, demokratikusan. Ennyi történt. És a kormány győzött. Bizony!
tapir32
2023. augusztus 14. 17:49
Nagy utat tett meg az ország a Kádár-korszak erkölcsi mélységeitől, az állami szintre emelt gyűlölködéstől és korrupciótól a demokráciáig és a jogállamig. Ezt az utat, a felemelkedés útját olyan retrográd erők ellenében tette meg az ország, mint a Horn Gyula majd a Gyurcsány Ferenc vezette MSzP és mostanság a DK. A kádárrendszer irigység és gyűlölet ideológiája arra alapozott, hogy az irigység és a gyűlölet az ember természetes érzése! A szocializáció folyamatában ezeket kellett volna legyőzni és meghaladni! Azért veszedelmes a szocializálatlanság liberális kultusza, mert egyenlő a gyűlölet és az irigység kultuszával! A liberális szocializálatlanság a kommunisták között termőtalajra lelt! Imigyen nőtt össze a liberalizmus a kommunista demagógiával! A nyílt társadalom, mint társadalomfilozófiai elképzelés az 1960-as évek végére megbukott. Ma már a nyílt társadalom utópiája egy anakronizmus. Ha egy utópia megvalósul, az mindig totalitarizmushoz vezet.
Sanyi72
2023. augusztus 14. 17:09
És miért te őskommunista geci,nem így volt? Utána a momósok mentek macronhoz felnyalni az árulás árát,a 30 ezüstöt! Férgek vagytok,ezen már semmi nem segít!
kovsa
2023. augusztus 14. 15:21
https://www.vg.hu/sportgazdasag/2023/08/az-atletikai-vb-vel-gyakorlatilag-budapest-felkeszult-az-olimpiara Az atlétikai vb-vel Budapest gyakorlatilag felkészült az olimpiára Az atlétika-világbajnoksággal az utolsó olyan sportági világeseményt is kipipáljuk, amely az ötkarikás játékokon fajsúlyos. Ez persze messze nem elég a tényleges pályázathoz, de az már biztos, hogy egyenként képesek vagyunk megrendezni a sportági csúcseseményeket is. Ennyit a ballibek nyavajgásáról és a sunyiságukról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!