Egy hónapjuk maradt Gyurcsányéknak, hogy túladjanak az Apró-villán

2023. augusztus 14. 16:30

A DK elnöke egy interjúban azt mondta, nem a támadás miatt válnak meg a hatalmas ingatlantól, hanem mert kevesen laknak már benne. A Mandiner kérdésére azonban nem válaszolt, hogy hol áll az üzlet.

2023. augusztus 14. 16:30

Nem lehet tudni, hogy a Torgyán-villa mikor talál gazdára – a Pénzcentrum vette észre, hogy meghirdették –, mert meglehetősen drágán árulják az egykori kisgazda politikus ingatlanát. Igaz, hogy a remek helyen, a XII. kerületi Márton-hegyen található három szintes ház nagyon sok földi jóval el van látva – dupla garázs, szauna, vendégszoba, tágas, kertkapcsolatos előtér, panorámás dolgozószoba –, a 950 millió forintos eladási ár kissé soknak tűnik, különösen most, amikor kínálati piac van, a vevők vannak jobb pozícióban.

A Szemlőhegyi Apró-villa titka

Egy másik villa talán még jobban érdekli a közvéleményt. Ez a II. kerületben, a Szemlőhegyen fekszik, amely legalább olyan kellemes, exkluzív környéknek nevezhető, mint ahol Torgyán lakott. Itt húzza meg magát a 90-es évek óta Gyurcsány Ferenc és felesége, Dobrev Klára. A DK elnöke és a párt európai uniós képviselője az utóbbi esztendőkben sokat volt kénytelen magyarázkodni az ingatlan miatt, hiszen a kommunista funkcionárius, Apró Antal – Dobrev Klára nagyapja – finoman fogalmazva sem tisztességes körülmények között jutott hozzá a meglehetősen impozáns épülethez. (Az Apró-villa történetéről itt írtunk nagyon részletesen.)

Ezt is ajánljuk a témában

Talán ezért döntött úgy a politikus házaspár, hogy nagydobra veri a házat, ezt onnan lehet tudni, hogy Gyurcsány tavaly szeptemberben a Partizán című műsorban általános elképedésre elárulta. A DK elnöke ugyan azt mondta, hogy nem amiatt döntöttek így, mert támadások érik őket, hanem mert hárman maradtak ott. „A Klára, a Marci meg én, és Klára ráadásul az idejének a felét Brüsszelben tölti. 

Hát, ott kóválygunk abban a hatalmas nagy házban, hát mi a csudát csinálunk mi ott?” 

– indokolta a pártelnök, aki azt is kijelentette, hogy a tranzakcióra egy éven belül sort kerítenek. Tavaly novemberben egy árnyékkormányinfón rákérdeztek az ügyre Dobrevtől, hogy áll az ügy, akkor a politikus mindössze annyit válaszolt, hogy „sehogy” és hogy nem ez az izgalmas kérdés.

De akkor még csak két hónap telt el Gyurcsány bejelentése óta, mostanra azonban már 11, így 1 hónapjuk maradt a villa eladására. Ezért a megkérdeztük a DK sajtóosztályát és a párt elnökét is, hol tartanak az üzlet nyélbeütésével, de eddig nem válaszoltak a kérdésünkre. amint megteszik, frissítjük a cikkünket.

Nyitókép: Ripost.hu

Összesen 171 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. augusztus 19. 11:24
Ez a fontos dolog,nem az,hogy már lassan az Únió sereghajtója az ország.. Lölő bátyánk jót pihent a 27 milliárdos jachtján…ez is fontos! :)
Isten jobb keze
2023. augusztus 16. 09:30
Érdekes hogy a buta agymosott fideszesek, csak emiatt tudnak Gyurcsányékba belekötni, miközben az egyik legnagyobb kommunista kövér dagi Laci családja is nagyon hasonló módon jutott a családi házhoz! Javaslom a fideszes droidoknak hogy gondolkodjanak el azon ( agy nélkül)😱😜🤣 hogy kinek köszönhető az hogy a KSH szerint a Magyar gazdaság a földbeált… gyakorlatilag jó nagy szarba vagyunk! Kinek köszönhetjük mind ezt?? Barmok..
pethoz-2
2023. augusztus 15. 20:02
Miután eladták biztosan kártalanitják a zsidó család még élő rokonait?
P_F_Juli
2023. augusztus 15. 16:40
Nem olvastam el sem a cikket, sem a kommenteket, mivel már annyit olvastam a témáról, hogy sem olvasni, sem hallani nem akarok róla többet.. Ezt a villát nem eladni kell, javaslom az állami tulajdonba vételt, kisajátítással (ők ezt az eszközt ismerték: rablóprivatizációként) - ők is így jutottak hozzá, tehát visszaszáll a közvagyonba. Felhasználásaként pedig azt javaslom, az ország vagyonának privatizációiról készült összes dokumentum, képanyag, és egyéb tájékoztató emlékek bemutatására szolgáló épületté nyilvánítani. A javaslatomnak van indoka, a családom is az Apró Antal tevékenységének áldozata volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!