A napokban megkapják emelt bérüket az egészségügyi dolgozók

2023. augusztus 04. 13:57

Jövő márciusban pedig újabb nagy emelés várható – hangsúlyozta az államtitkár.

2023. augusztus 04. 13:57
null

A napokban kapják kézhez az ápolók, egészségügyi dolgozók júliusi, 18 százalékkal magasabb bérüket – mondta a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón. Takács Péter hozzátette: a háború és a szankciók okozta nehézségek ellenére a kormány idén is tovább növeli az egészségügyi dolgozók bérét, jövő márciusban pedig újabb nagy emelés várható.

A béremelés csaknem 84 ezer ápolót és az egészségügyben dolgozókat érinti.

Közölte, 2010 óta több ütemben, jelentősen nőtt az ápolók bére, legutóbb tavaly januárban volt 10 százalékos béremelés. A mostani emeléssel az ápolók bruttó alapbére 2010-hez képest átlagosan már a négyszeresére emelkedik – mondta az államtitkár.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

 

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
misi53-2
2023. augusztus 04. 17:00
Minden ápoló megérdemli ?
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. augusztus 04. 15:33
Nálunk 10-szer több szakápoló van 100.000 lakosra mint nálatok. Nálunk nincs várólista. Elmész a háziorvoshoz és 2 nap múlva kapsz Ct vagy MRI vizsgálatot. Ezért 500 rubelt kell a háziorvos zsebébe rakni. Nálunk hivatalos a paraszolvencia. A mentőt nem hívják indokolatlanul mint nálatok, időben ki is érnek. Bármikot megműtenek ha szükséges. Nálunk tisztaság, rend, fegyelem van a kórházakban. Látogató csak időre jöhet. Egy! Csomagot nem hozhat, fertőző lehet! Lábzsákban, szájmaszkban, kötelező a kézfertőtlenítés. Nincs is tele kószáló emberekkel akik potenciális fertőző gócok. Légkondi van, a hütőt naponta űrítik. A Wc, zuhany minden kórterem tartozéka. Enni-inni lehetne belőle. Nem úgy mint nálatok, hogy inkább nem szarik-hugyozik az ember inkább telehányja. Nálunk szakképzett nővérek takarítanak. Van ilyen szakma. Nálunk nincs feljelentgetés. Ha bepanaszolsz egy eü-i dolgozót és elbukod a pert mész a Fekete Delfinbe. Onnan meg hozzám! Aki nem hiszi menjen el egy orosz kórházba.
Zolotarjov
2023. augusztus 04. 14:57
Na ugye..
ihavrilla
2023. augusztus 04. 14:50
Ha csak most kapják meg, akkor kéthete honnan tudta egy veszprémi korházi dolgozó, hogy kevesebbet kapott, mint az emelés előtt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!