Hülyének néznek minket

2023. július 19. 06:25

Orbán szerint ha sokat mondják, az emberek elhiszik, hogy az égen narancssárga unikornisok repkednek.

2023. július 19. 06:25
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„Orbán Viktor teleharsogta a kampányt a baloldai megszorítások rémképével, és bőszen ígérgette, hogy ha a Fidesz kormányoz tovább, nem lesz megszorítás - szokás szerint cinikusan hazudott. Hiszen ekkor már tartott az oroszok ukrajnai háborúja, voltak szankciók is – Orbán maga szavazta meg őket az Európai Tanácsban –, és a Fidesz elköltötte az államkassza utolsó forintjait is arra, hogy választás előtti osztogatással növelje a saját esélyeit.

Orbán még alig több mint két hete, június 27-én is azt mondta, hogy Magyarországon nincs és nem is lesz megszorítás. Ez gigantikus hazugság. Ekkorra ugyanis már befagyasztottak több mint kétszáz állami beruházást, vagy épp megszüntették a katát, egyik napról a másikra belegázolva négyszázezer kisvállalkozó és családjaik megélhetésébe. És bevezették a középosztály-különadót is, amely a megtakarítások kamatait adóztatja. Aligha létezik ennél klasszikusabb megszorító politika.

Most pedig felállították a közkiadásokat felülvizsgáló munkacsoportot Varga Mihály vezetésével, amelynek mi lesz a feladata? Igen, az, hogy újabb megszorításokat találjon ki, az egészségügyi és családi-lakhatási területen. Tehát a katasztrofálisan pénzhiányos egészségügyből akarnak még többet elvenni, úgy, hogy múlt héten azért elszórt a kormány néhány milliárdot például a számára kedves gittegyletek támogatására. De csökkenthetik a GYED-et, a gyógyszertámogatást, a családi pótlékot is, legalábbis, ha hihetünk a kormányhatározatnak – és miért ne hihetnénk?

Eközben pedig még hülyének is néznek minket, a kormány ugyanis kitart amellett, hogy ez nem megszorítás, megszorításokat csak Brüsszel akar, és reménykedik benne, hogy ha sokat mondják, akkor az emberek azt is elhiszik, hogy az ég zöld, és narancssárga unikornisok repkednek rajta. A Fidesz addig tudott úgy-ahogy kormányozni, amíg az európai gazdaság növekedése magával húzta a magyart, és ömlött Brüsszelből az ingyenpénz. Most, hogy nehezebb a helyzet, képtelenek megoldást találni: kapkodás van, megszorítás, és közben persze azért kicsit lopnak is, mert hát mi más lenne a kormányzás célja, ugye.”

Nyitókép: Facebook

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2023. július 29. 13:12
Ha megnézem ezt a képet, tényleg tökhülyének nézel ki és még te csodálkozol.
bagira002
2023. július 24. 03:01
Nyugat által kinevelt kommunista zsidók a legveszélyesebbek , világ minden részén kormánybuktató feladatot kapnak . Beépülnek hazudnak ígérnek uszítanak befolyásosak .
DaniElyahoo
2023. július 20. 12:44
Nem csak néznek, annak is látnak, Katka!
YouTubeRight2Laugh-Tamas
2023. július 20. 10:35
A momentumosoktól sokat ne várjunk! Ez pedig egy régi videó róluk: Momentum az “új hazafi-párt” rövid kezdete https://youtu.be/fniV7P_Irn8
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!