Hétvégén sem fogunk fázni

2023. július 28. 15:11

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 27 és 33 fok között alakul.

2023. július 28. 15:11
null

Magyarország időjárását a következő időszakban a nyugat felől érkező frontrendszer alakítja. A melegfronti felhőzet kelet felé elhagyja az országot, mögötte északon több, délen kevesebb gomoly- és fátyolfelhő lesz az égen.

Főleg az Észak-Dunántúlon fordulhat elő néhány zápor, zivatar.

Éjszaka és szombaton is északon lesz több, délen pedig kevesebb a felhő, zápor, zivatar elsősorban északon fordulhat elő. A nyugatias szél többfelé megélénkül, péntek délután helyenként meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 19 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 27 és 33 fok között alakul.

A Köpönyeg előrejelzése szerint vasárnap északnyugat felől gyakran megnövekszik majd a gomolyfelhőzet, és elszórtan (főleg Dél-Nyugaton és Észak-Keleten) alakul ki zápor, zivatar. Az északnyugati szél élénk lesz. Délután 30 fok várható.

(MTI)

Nyitókép: MTI Fotó: Beliczay László

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2023. július 28. 15:27
Vasárnap Budapesten dél környékén várhatóan leszakad az ég (várható csapadék: 10-20mm 3 óra alatt), és a max. hőmérséklet 25 fok lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!