Magyarországra látogat I. Bartolomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárka

2023. június 14. 11:52

A vallási vezető ötnapos látogatásának középpontjában az ökumenikus és vallásközi párbeszéd, illetve a béke áll.

2023. június 14. 11:52
null

A Pannonhalmi Főapátság meghívására szeptemberben Magyarországra látogat I. Bartolomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárka – közölte a főapátság szerdán az MTI-vel.

Azt írták: a pátriárka ötnapos látogatásának középpontjában az ökumenikus és vallásközi párbeszéd, illetve a béke áll. Bartolomaiosz lesz a szeptember 22-én Pannonhalmán

a békéről szóló nemzetközi ökumenikus konferencia főelőadója.

Az egyházi vezető magyarországi tartózkodása során felkeresi a bakonybéli bencéseket, majd isteni liturgiát végez Pannonhalmán. Budapesten találkozik a társadalmi és politikai élet képviselőivel, valamint előadást tart a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közös, ökumenikus és vallásközi teremtésvédelmi konferenciáján – olvasható a közleményben.

A pátriárka legutóbb 2021. szeptemberében látogatott Magyarországra, amikor részt vett a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson. I. Barolomaiosz 1991 óta áll az Egyetemes Patriarchátus élén mint az ortodox egyházi vezetők között a tiszteletbeli elsőbbséget élvező pátriárka.

(MTI)

 

Nyitókép:  ALI ATMACA / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Augustus1
2023. június 15. 00:01
Ökumenikus pátriárka?
Ebihal
2023. június 14. 14:49
Ezt kilóra megvásárolták a nyugati titkosszolgálatok. Merőben a megosztás végett gründoltak egy ukrajnai autokefáliát, amire az áldását adta. Nem kell ökumené, ami mögött a Sátán áll. Szívem vágya a katolikus és az ortodox kereszténység kézfogása, de ez az evangélikus-protestáns-Perintfalvista katolikus-ortodox katyvasz nem Istentől való.
pipa89
2023. június 14. 13:09
Mindenkit szeretettel fogadunk és látunk a béke fontosságát hirdeti, mert származástól függetlenül mindenki megérdemli, hogy éljen és ne kelljen háborúban elesnie!
Cuxi
2023. június 14. 12:15
Ebből anyázás lesz mert békét akar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!