Így fut neki Németh Szilárd a konyhában a húsvéti ünnepeknek

2023. április 07. 09:00

Exkluzív, ünnepi menüajánlat és egy bónuszrecept a Mandiner olvasóinak.

2023. április 07. 09:00
null
Nagy Gábor
Nagy Gábor

Különleges megkereséssel fordultunk minap Németh Szilárdhoz, a nagyobbik kormánypárt alelnökéhez. Arra kértük, hogy mondja el olvasóinknak, milyen ételekkel készül, illetve miket is ajánl a húsvéti ünnepekre. A fideszes politikus természetesen nem hagyta ki a lehetőséget, reagált megkeresésünkre, és még egy recepttel is megörvendeztetett minket.

  • Nagypénteken Szent Péter hal, petrezselymes burgonyával és citromos vajmártás kerülhet az asztalra.
  • Nagyszombaton bográcsban készült velős, csülkös pacallal készülhet Németh Szilárd; ezt különösképpen a férfiaknak ajánlja. A húsvéti rakott krumplit (elkészítésének módját lentebb olvashatják), a milánói makarónit pedig főképp az asszonyoknak, gyermekeknek ajánlja.
  • Húsvétvasárnap csirkekocsonya kerülhet az ünnepi asztalra, „ahogy Márai Sándor szerette”, valamint székelykáposzta.
  • Húsvét hétfőn a szendvicseké (tapasoké, bruschettáké) lehet a főszerep – méghozzá nyúlmájpástétomos, snidlinges juhtúróhabos, paradicsomsalátás, sonkás tojáskrémes, padlizsánkrémes feltételekkel. Melléjük Rákóczi túrós pohárkrémmel, házi sportszelettel, illetve tepertős pogácsával is készülhet a Fidesz alelnöke.

És akkor a húsvéti rakott krumpli receptje:

„Másfél kilogramm (kg) krumplit meghámozok, vékonyra szeletelem, a felét a kivajazott tepsi aljára halmozom, sózom, borsozom. A fél kg. nyers füstölt sonkát felkockázom, majd a krumplira szórom. Egy csomó medvehagymát és egy nagy fej lilahagymát apróra metélek, megy a sonkára. Jön rá a felszeletelt tíz félkeményre főzött (hatperces) tojás, sózom, borsozom; majd a krumpli másik felével befedem. Hat deciliter (dl) tejszínt elkeverek hat dl. tejföllel és némi sóval, majd ezzel nyakon öntöm, s máris mehet a 120 fokra előmelegített sütőbe három óra hosszára. Negyedóra pihentetés után tálalható, nálunk az asszonyok és a gyerekek kovászos uborkával falják be.

Karácsonykor egyébként ezzel a recepttel lepte meg olvasóinkat a politikus:

Képek forrása: Facebook

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ezért regisztráltam
2023. április 16. 10:03
"kilogramm (kg) " :-)
szabozajin
2023. április 08. 00:48
Többeg árt, mint használ, nekünk ... a Fidesznek, Csepelnek ... Hiteltelen.
Igazszó
2023. április 07. 20:05
Rezsiszilit lenyomta a rezsidémon. A hitelessége oda. A fidesz szervezete oda. Elviszi az ördög hamarost.
dezilluzionista
2023. április 07. 18:30
Húskárosult.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!