Visszahelyezték posztjára a kárpátaljai magyar iskola igazgatóját

2023. április 19. 21:57

A közelmúltban óriási felháborodás övezte a munkácsi „magyartalanítást”.

2023. április 19. 21:57
null

Ahogy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla, a közelmúltban több köztiszteletben álló magyar intézményvezetőnek is felmondtak Munkácson és a hozzá tartozó falvakban, például a Munkácsi II. Rákóczi Ferenc Középiskola igazgatójának is.

A KMKSZ munkácsi alapszervezete akkor közleményben reagált: mint írták, értetlenül állnak Schink István iskolaigazgatói valós indok nélküli felmentése előtt, „aki tevékenysége tizenhét esztendeje alatt tiszteletet vívott ki a munkácsi pedagógustársadalom és a polgárok körében”.

„A Munkácsi Járási Bíróság azonnali hatállyal visszahelyezte posztjára Schink Istvánt, a Munkácsi II. Rákóczi Ferenc Középiskola menesztett iskolaigazgatóját” − tudatta az oktatási intézmény a Kárpátalja.ma portál szerdai cikke szerint. Az elbocsátott igazgató a menesztése után bírósághoz fordult, hogy igazságot szolgáltasson az ügyében. A bíróság döntése értelmében Schink István menesztése megalapozatlannak bizonyult. A Munkácsi Kistérség Tanügyi Osztálya visszahelyezte igazgatói tisztségébe.

Nyitókép: Facebook

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2023. április 20. 07:17
Kevés....
pipa89
2023. április 20. 05:48
A Mandinak: adjátok vissza a kizárás lehetőségét! Korán reggel trollezredesre ébredni elég meredek.
Draco Paladin
2023. április 20. 00:12
Orbanszolga
Maciapu
2023. április 19. 23:41
Nem tudom ki hogy van vele, de az a kék-kanárisárga nagyon nem illik a piros-fehér zöldhöz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!