Ráczné Földi Judit: Több ezer magyar pártól vette el a gyermekvállalás esélyét a lombikkezelések einstandolásával az Orbán-kormány

2023. március 10. 15:58

Mára az árnyékkormány maradt Magyarország egyetlen reménye arra, hogy a magyar párokat minden eszközzel támogassák a családdá válásban – fogalmaz a közleményében a DK politikusa.

2023. március 10. 15:58
null

„Aggasztó adatok derültek ki a Demokratikus Koalíció parlamenti írásbeli kérdésére adott kormányzati válaszból: a lombikkezeléseket folytató magánklinikák 2019-ben indult államosítása óta drasztikusan, mintegy kétezerrel nőtt a sikertelen lombikkezelések éves száma” – írja az MTI-OS által kiadott közleményében Ráczné Földi Judit, aki a témában sajtótájékoztatót is tartott.

A DK új parlamenti képviselője azt írja, politikusként régóta foglalkozik ezzel a területtel, ezért különösen elszomorítja ez az adat. A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány több ezer magyar pártól vette el az esélyt arra, hogy mesterséges megtermékenyítéssel gyermekük szülessen.

A lombikkezelések központosítása óta hatalmasra nőttek a várólisták,

és sokszor éveket kell várnia a gyermekre vágyó pároknak. A magánklinikák megszüntetése súlyos károkat okozott a hazai lombikprogramban, pedig előre látható volt, hogy az amúgy is katasztrofális állapotban lévő állami egészségügy nem fogja tudni ellátni a több tucat magánintézmény munkáját – állítja a politikus.

„Az Orbán-kormány ostobán és felelőtlenül avatkozott bele a magyar emberek magánéletébe, pedig a gyermekvállalás az egyik legszemélyesebb döntés. Mára az Árnyékkormány maradt Magyarország egyetlen reménye arra, hogy a magyar párokat minden eszközzel támogassák a családdá válásban” – fogalmaz Ráczné Földi Judit.

(MTI-OS)

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Feltuki és Gogylász
2023. március 12. 20:54
Gyerekek! Senkit ne tévesszen meg a nyilt szinen való smacizás! Gyurcsány elterelő hadműveletét láthattuk! nem akarja, hogy a bögyös Jucinak kellemetlen kérdéseket tegyenek föl az offsor cégeket illetőleg: ő mot megvédte a Macát!
Nemkellnév
2023. március 11. 19:28
Bocsánat azoktól, akik elvileg szeretnének utódot(gyermeket), de a természet nem adja meg. Én a természetnek hiszek.
tevevanegypupu
2023. március 11. 09:50
Nem ez az ölelés a botrány..még csak az sem, hogy bekerült a DK-hoz a parlamentbe..oda vló. hanem hogy most meg olyasmit követel, ami akárki akármit is mond a természet ellen való..és ezt - akármit is hazudik ez a nő - a kormány is támogatja..
ringwoodite
2023. március 11. 08:15
A Feri majd segit neki gyereket csinalni vigyorex-el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!