Boulevard Voltaire: A bevándorlás elől menekülve sok francia a kivándorlást választja

2023. március 02. 10:33

A lap olyanokat szólaltatott meg, akik Magyarországot választották.

2023. március 02. 10:33
null

A Boulevard Voltaire online felülete arról közölt riportot, hogy a bevándorlás elől menekülve sok francia a kivándorlást választja. A cikk szerint egy felmérésre hivatkozva arról írt, hogy a franciák többsége már nem érzi otthon magát, és 67 százalékuk aggódik a biztonsága miatt, ami a kivándorlás egyik okát jelenti. A beszámoló két Magyarországon élő franciát is megszólaltatott.

„Számomra a magyarországi életminőség kiemelkedő. Amit Magyarországon megvehetek, azt Franciaországban egyáltalán nem tudtam volna megvenni” – jegyezte meg Frédéric Delavier videós. Másikuk a Covid kezdete óta a családjával Magyarországon élő Laetitia, aki így foglalta össze életmódváltását: „Nîmes-ben éltem – egy olyan városban, amely néhány év alatt sokat változott… Most már nem aggódom a gyerekeim miatt. 23 és 20 évesen Budapesten tanulnak, egy nyugodt városban, ahol biztonságban vannak. Ettől teljesen más az életem!”

Nyitókép: Rima Abdul-Malak francia kulturális miniszter (j), Yael Braun-Pivet, a Nemzetgyűlés elnöke (j3), Gerald Darmanin francia belügyminiszter (j4) és Anne Hidalgo párizsi polgármester (j5) a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap elleni merénylettel kezdődött párizsi terrrortámadás-sorozat áldozatairól tartott megemlékezésen a hetilap volt szerkesztőségének épülete előtt Párizsban 2023. január 7-én.MTI/EPA/Geoffroy van der Hasselt

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
feketepemete
2023. március 02. 19:02
2015-ben Hr. Zetsche a Mercedes akkori első számú embere nyilatkozta hogy nekik pont olyan fiatal, motivált migránsokra van szükség mint akik Szíriából és más arab ill. afrikai országokból érkeznek, sőt úgy vélte ez egyenesen egy gazdasági csodát "Wirtschaftswunder" eredményezhet No-ban. Évekkel később megnézték hogy közülük hányan dolgoznak a Mercedesnél, de csak elvétve volt néhány belőlük, sőt a német gazdasági csoda is elmaradt. Azóta látjuk az élet (ebben is mint sok másban) a magyar kormányt igazolta, ma már az eu sem zárkózik el az eu külső határain felállítandó kerítésektől...
KBA98
2023. március 02. 16:47
Folytatom! Szívesem látom bármely ország normális és EU által üldözött polgárát a mi kis elszigetelt hazánkban!
SkyCopy
2023. március 02. 15:46
A franciák csak azt kapják amit érdemelnek, de kb. az egész nyugat európa. Évszázadokon át a mai napig lenézik, megvetik a magyarokat. Hát, a sors meg az Isten másképpen látja.
kailniris
2023. március 02. 14:54
Egyébként nem sajnálom őket, mármint a franciákat, csak azt kapják amit megérdemeltek(nek).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!