Borbély Lénárd, Csepel polgármestere a Fideszen kívül folytatja

2023. március 30. 07:16

A politikus elmondása alapján ehhez a közte és Németh Szilárd között fennálló ellentét vezetett.

2023. március 30. 07:16
null

Újjáalakult a csepeli Fidesz. A szervezetet korábban egyhangú döntéssel oszlatta fel a párt országos választmánya, s most egyhangúlag határozott az újjáalakulásról is.

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség csepeli szervezete az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta, hogy az országos választmány

elnökségének egyhangú döntése alapján újjáalakult a korábban egyhangú döntéssel feloszlatott csepeli szervezet.

Az országos választmány elnöksége két korábbi tag, Borbély Lénárd csepeli polgármester és Ábel Attila csepeli alpolgármester ismételt tagfelvételi kérelmét nem fogadta el. Morovik Attila csepeli alpolgármester pedig ismételt tagfelvételi kérelmet be sem nyújtott, ami kilépésnek minősül.

A polgármester az alábbiakat írta a Facebookon a hírrel kapcsolatban: 

„Kedves Csepeliek!

Németh Szilárd kezdeményezésére feloszlatták a csepeli Fideszt, amely a mai napon újra megalakult. Ennek 21 év után már nem lehetek a tagja. A kettőnk között fennálló vitában én Csepel és a csepeli emberek érdekét képviseltem, és ez ide vezetett.

Ebben a vitában a két legfontosabb kérdés a Kis-Duna-part beépítése volt, a másik a Munkásotthon megőrzése a csepeliek javára.

A polgármesteri munkámat teljes erőmmel folytatom, és kizárólag Csepel érdekében járok el.

Ettől függetlenül a jobboldali világnézetem, a nemzetről, hazáról, családról és az isteni gondviselésről nem változott meg a véleményem és soha nem is fog. Továbbra is ahhoz a szellemi közösséghez tartozom, akikkel közösen dolgoztunk az elmúlt két évtizedben.

Nekem mindig is Csepel lesz az első!”

***

Nyitókép: Facebook

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DFK
2023. március 30. 16:44
Szomorú történet ez.
urga
2023. március 30. 14:35
A csepeli polgármester a Németh Szilárddal való súrlódásáról: "Én a megbékélésnek vagyok a híve" interjú "A politikai daccal kapcsolatban kicsit még kellemetlenkednék: Fidesz-tag még? Mivel feloszlatták a csepeli Fideszt, ezért jelen pillanatban nem tudom megmondani. Nincs információm arról, hogy újjáalakult volna az alapszervezet. Vannak még súrlódásai Németh Szilárddal? Csepelen a csepeli emberek nagyjából érzékelik, hogy mi történik a kerületben, mik azok a vitás pontok, amik valóban vitás pontok. Én nagyon bízom abban, hogy 2024-ben ugyanazon az úton tudunk továbbmenni Csepelen, amin 2010-ben elindultunk. Ez azért fontos, mert ha súrlódások vannak Ön és Németh Szilárd között, valamint a választókerületi országgyűlési képviselő is ellenzéki, akkor az megnehezíti a polgármester dolgát. Én a megbékélésnek vagyok a híve. Ahogy a háborúról gondolkodik a mi értékközösségünk, én ugyanúgy gondolkodom ebben a témában is: béke kell legyen, meg kell találni a közös pontokat. Vannak olyan pontok, amikben nem értünk egyet, azokat meg kellene tudni beszélni. Rengeteg olyan közös pont van, amiben egyetértünk." https://mfor.hu/cikkek/makro/a-csepeli-polgarmester-a-nemeth-szilarddal-valo-surlodasarol-en-a-megbekelesnekvagyok-a-hive--interju.html ---- Keressék az egyetértést, mert gondolom egyikük sem szeretne Csepelen 2024-től egy ellenzéki önkormányzatot látni.
masikhozzaszolo
2023. március 30. 11:53
Szuper! Itt a TAVASZ! Kell egy kis pezsgés a Fideszben! Próbáljuk ki az öntökönlövést. Már olyan jól állunk, nincs is ellenség.
komment2010
2023. március 30. 10:47
Maffialeszámolás? Vagy, van amit már nem vett be a gyomra és ezért kitették?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!