Ceglédi az Európai Parlamentről: Arcpirító, hogy mit képzelnek ezek magukról

2022. december 17. 08:04

A brüsszeli korrupciós botrányról nyilatkozó Roberta Metsola EP-elnök szavai nagyon kiborították a politikai elemzőt.

2022. december 17. 08:04
null

Az Európai Parlamentet és a demokráciát, a nyitott, szabad, demokratikus társadalmunkat érte támadás. Semmi nem fogja megállítani a demokrácia ellenségeit, akik számára ennek a parlamentnek a puszta léte is fenyegetést jelent.. Ezek a harmadik országokhoz kötődő, rossz indulatú szereplők a hírek szerint civil szervezeteket, szakszervezeteket, és EP-képviselőket használtak fegyverként a rendszerünk felszámolásához. A gyanúsítás nem jobb-vagy baloldalról, északról vagy délről szól, ez a jóról meg a rosszról szól, ezért mindenkit szeretnék megkérni, hogy ne használják ki ezt politikai célokra” – ezeket a mondatokat Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke mondta a Katargatenek elnevezett uniós korrupciós botrányra reagálva, és Ceglédi Zoltán olvasta fel a pénteki Ötben.

Arcpirító, hogy mit képzelnek ezek magukról” 

– kommentálta Metsola nyilatkozatát a politikai elemző.

Mint arról a Mandiner is beszámolt: egy hete robbant a hír, hogy vizsgálati fogságba helyezték az EP korrupcióval gyanúsított  görög alelnökét, Eva Kailit, valamint  Pier Antonio Panzeri volt olasz szocialista EP-képviselőt, feleségével és lányával egyetemben. Panzerit  azzal gyanúsítják, hogy „Marokkó és Katar érdekében politikailag befolyásolta az Európai Parlamentet” feleségét és lányát pedig bűnszervezetben való részvétellel és pénzmosással vádolják. 

Az arab érdekek szolgálatért kenőpénzt fogadhattak el, ahogy azt Eva Kaili élettársa el is ismerte.

Vona Gábor a brüsszeli korrupciós botrány kapcsán azt mondta:

Mi van, ha az Európai Bizottság és az Európai Tanács a megegyezés irányába szerette volna tolni a folyamatot, és kiiktatták ebből a rendszerből, aki ennek a megegyezésnek a legnagyobb ellensége volt” – fejtegette a volt Jobbik-elnök. Ceglédi is egyetértett ezzel, hozzátéve: az információért, és annak gyorsaságáért éri meg lefizetni egy EP-képviselőt.

Az ATV műsorában ezen kívül szóba kerültek még az uniós pénzek és a Blaha Lujza tér felújítása is.

A teljes adást alább nézheti meg, az idézett jelenetek a 37. perctől kezdődnek:

Nyitókép: YouTube-képernyőfotó

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ekeke
2022. december 17. 14:01
https://24.hu/kulfold/2021/01/30/malta-ujsagiro-gyilkossag-korrupcio-merenylet-daphne-caruana-galizia/ Metsola és Málta? Rohognom kell...Ez ezek oktatnak "jogállamiságot"... Muhaha
llnnhegyi
2022. december 17. 13:19
Szankció bomba Brüsszelre, EU- ra. Katar- gate bomba Brüsszelre,EU-ra A bombázás nem áll le. Ursula befosott!
nibiru
2022. december 17. 10:11
Az a fránya kolonialista múlt, amikor üveggyöngyön megvették a törzsfőnököket, és elhurcolták őket rabszolgának..... Csak nem tudnak leszokni róla...
beobachter1
2022. december 17. 10:10
Gyönyörű ez a Kajla! Ő a legszebb nő az EU parlamentjében, ezért úgy gondolom, hogy a vén kibaszott komcsi - bibsi rusnya tehenek tennék el láb alól. Tiltakozom! Egy ilyen szép nő nem kerülhet böribe!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!