Olasz lap: A budapesti orosz nagykövetség az orosz kémek egyik európai központja

2022. december 02. 09:48

A Corriere della Sera szerint a Budapesten diplomáciai védelemmel tartózkodó orosz kémek nagy valószínűséggel a környező országokban, illetve az EU- és NATO-tagállamokban tevékenykednek.

2022. december 02. 09:48
null

Az olasz Corriere della Sera is beszámolt arról a Mandineren is olvasható hírről, miszerint nemrég az ukrán különleges erők megállítottak egy férfit a magyar határon, és felfedezték, hogy egy USB-portot rejtett a végbélnyílásában. Az adatrögzítő az ukránok tájékoztatása szerint tele volt titkos információkkal a védelemről, hírszerző szolgálatokról (Sbu), katonai hírszerzésről (Gur), az Azov mozgalomról, a 72. dandárról, bázisokról, raktárakról.

A megállított férfi feladata a vád szerint az volt, hogy eljuttassa kapcsolattartójának, valószínűleg Moszkva a magyar fővárosi diplomáciai képviseletén szolgálatot teljesítő tisztviselőjének.

A Budapesten diplomáciai védelemmel tartózkodó orosz kémek nagy valószínűséggel a környező országokban, illetve az EU- és NATO-tagállamokban tevékenykednek: Magyarországon viszont biztonságos szállást találhatnak, helyi rendszámú autókat bérelhetnek, és információkat cserélhetnek. Ez már többször előfordult – írja az olasz napilap.

Az ország az oroszországi energiaellátástól függ, korlátozott a mozgástere. Gyakran olyan álláspontokat képvisel, amelyek egyáltalán nem ellenségesek a Kreml felé, annak ellenére, hogy Magyarország a NATO tagja: megengedően viszonyul az ellenséges hírszerzési tevékenységhez, és bojkottálja az európaiszankciókat – olvasható.

– írja a Corriere della Sera, mely szerint „még Brüsszel is tele van kémekkel, a belga fővárosban 26 ezer bejegyzett diplomata él – mindegyikük potenciális kém egy külföldi kormány szolgálatában”.

Nyitókép: Kisbenedek Attila/AFP

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FAdamus
2022. december 02. 19:26
Rohadjon meg egész Európa! Mikor hagyjuk már őket itt a fenébe?
Kivűlálló
2022. december 02. 14:20
"A Corriere della Sera szerint a Budapesten diplomáciai védelemmel tartózkodó orosz kémek nagy valószínűséggel a környező országokban, illetve az EU- és NATO-tagállamokban tevékenykednek." "Nagy valószínűséggel" Tehát, csak tippelgetnek! Azt még szabad!
CsakOlvas
2022. december 02. 13:51
A rágalomért fizetni kell, "olasz lap", vagy ez még így is megéri, Magyarország lejáratásárt, negyedik hadoszlop, hazug gecik?
Igor Teo
2022. december 02. 13:51
Ezt a baromsagot ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!