„Menni fogok Magyarországra!” – ígérte meg ismét Ferenc pápa

2022. szeptember 30. 11:41

Ferenc pápánál nemcsak a szándék fogalmazódott meg, hanem ígéretet is tett a látogatásra a Debrecen–Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke szerint.

2022. szeptember 30. 11:41
null

A katolikus egyházfő a napokban ismét megerősítette, hogy szeretne Magyarországra látogatni. 

Palánki Ferenc, a Debrecen–Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke Facebook-oldalán utalt arra, hogy Ferenc pápánál nemcsak a szándék fogalmazódott meg, hanem ígéretet is tett a látogatásra egy közelmúltbeli találkozásuk alkalmával.

„Nagyon kedves volt, magyarul köszöntött minket, majd olaszul azt mondta: »Menni fogok Magyarországra!« Mi pedig azt feleltük: »Szeretettel várjuk!«”

– írta a megyéspüspök a közösségi oldalán.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

Novák Katalin audienciáján is téma volt a magyarországi látogatás

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a szentatya Novák Katalin magyar államfő Vatikánba tett látogatásakor elfogadta a hivatalos meghívó levelet. Az egyház már akkor is megerősítette, hogy szándékában áll Magyarországra látogatni, így el is kezdődhetett a pápalátogatás előkészítése.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek is részt vett a Vatikánban a bíborosi testület tanácskozásán, melyet követően azt nyilatkozta, hogy az ifjúság lehet az egyik központi lelkipásztori témája Ferenc pápa jövőre tervezett magyarországi látogatásának, amely több olyan várost és települést is érinthet, ahol korábban pápa még nem járt.

– jelentette ki Erdő Péter. 

Nyitókép: Trenka Attila/Mandiner

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hill
2022. október 01. 13:48
Feladja az utolsó kenetet?
Gyzoltan
2022. október 01. 13:36
"...mindig a gyöngét választja ki, nép közül pl. a (joggal?) lenézett zsidót..." A mindenkit kihasználó, mindenki mást gyötrő, üldöző, rasszista zsidót! -pontosítva! - "Egy gój megölése egyenlő egy vadállat megölésével." (Szanhedrin 59a) - "Előbbvalók az emberek az állatoknál, úgy a zsidók a föld többi népeinél.," (Zeror hamar l0lb.) - "A világ népei azonban nem neveztetnek embereknek, hanem állatoknak." (Baba mezia 114b.) KARL MARX egy levelében Baruch Levy-hez, idézve a Review de Parisból 1928, június 1, 574 oldal: "A zsidó nép egészében lesz a saját megváltója.. A világuralmat más fajok megsemmisítésével fogja elérni és egy világköztársaság alapításával, amelyben mindenütt csak a zsidóknak lesznek állampolgári jogai. Ebben az Új Világban Izrael gyermekei lesznek a vezetők és ellenzék nem lesz.
soma100
2022. szeptember 30. 13:23
Teljesen el vagyunk szigetelve...
madar299
2022. szeptember 30. 13:06
Köszönjük , remélem az egészségügyi állapota is majd ezt megengedi !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!