Az Alkotmánybíróságtól kérik a katatörvény megsemmisítését az ellenzéki pártok

2022. szeptember 21. 16:35

A Momentum elnöke szerint az új katatörvény elfogadásának és kihirdetésének körülményei alaptörvénysértőek.

2022. szeptember 21. 16:35
null

– közölte a Momentum elnöke, frakcióvezetője szerdán.

Gelencsér Ferenc a pártja Facebook-oldalán, az Ab fővárosi épülete elől közvetített online sajtótájékoztatón azt mondta, az új katatörvény elfogadásának és kihirdetésének körülményei alaptörvénysértőek.    

Kifejtette: százezreknek nem volt ideje felkészülni a nyáron elfogadott új jogszabályra, továbbá az adóév közben alapvetően és lényegesen változtatták meg az adózási szabályokat,

Elmondta, a kormány 24 óra leforgása alatt emelte meg drasztikusan négyszázezer ember adóját azért, hogy visszategye azokat a pénzeket az államkasszába, amelyeket a választás előtt elszórt. Az ellenzéki politikus azt mondta, kötelességük minden eszközt megragadni annak érdekében, hogy megpróbálják csökkenteni annak a gazdasági és szociális válságnak a következményeit, amelyet az Orbán-kormány idézett elő, ezért fordultak az Ab-hez. Gelencsér Ferenc szerint a kata szabályainak módosítására szükség volt, de rendelkezésre álltak egyszerűbb, alkotmányos és az érintetteknek biztonságos megoldások.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mandinerecskeke
2022. szeptember 21. 22:33
Inkább sok ezer adó elkerülőt állitottak takarékra a KATA módosításával.
DE JÓ
2022. szeptember 21. 18:07
1, Annak a fennmaradását követelik, amit tudtommal nem szavaztak meg. Ha jó a népnek, akkor miért is nem szavazták meg?????????????????????????? 2, Megy a demagóg szarmosdatás, hogy nem is igaz, hogy visszaélések voltak a KATA-val, és jól menő ügyvédek, és milliós növedelmű emberek soha nem is voltak KATA-sok, csak kis jövedelmű kis vállalkozók voltak ebben a kategóriában, akik most mind éhen fognak halni. A valóság itt már rég nem érdekes, csak a tömény, hangulatkeltő hazugságot nyomják.
nyugalom
2022. szeptember 21. 17:43
Ez a kupac egy barom!
Gullwing
2022. szeptember 21. 17:36
Hát ez nem fog menni... De szellemi fogyatékosoknak ezt hiába is modjuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!