Gyöngyösi szerint csak „nyelvbotlás” volt a zsidózása, ehhez képest egy egész országjárást szervezett rá a Jobbik

2022. július 26. 12:44

A Jobbik elnöke 2013-ban azt nyilatkozta, „a politikai »elitünk« a nemzeti érdekeinket feláldozta a zsidó üzleti érdekek oltárán, segédkezett a pereszi országhódításhoz”.

2022. július 26. 12:44
null

Gyöngyösi Márton Orbán Viktor tusványosi beszédére utalva a Spirit FM Aktuál című műsorában azt mondta, a miniszterelnök jól előkészített programbeszéde és az ő „nyelvbotlása” között hatalmas különbség van. A Jobbik nemrég megválasztott elnöke arra a „nyelvbotlására” gondolt, amikor zsidókat akart listázni a magyar Országgyűlésben és kormányban 2012-ben. Akkor úgy fogalmazott, elérkezett az ideje annak, „hogy felmérjük azt, hogy az itt élő, és különösen a magyar Országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára. Úgy gondolom, hogy adósai egy ilyen felméréssel Magyarországnak”.

Brüsszel–Tel-Aviv–Washington háromszög

Meglehetősen sajátosan értelmezi Gyöngyösi a nyelvbotlás fogalmát, hiszen akkor egy egész országjáró turnét felépítettek a téma köré. A jobbikos politikus azt nyilatkozta a 2013. március 14-én megjelenő Barikádnak: „érdekli a választópolgárokat, hogy a végrehajtó hatalomban, a törvényhozásban, fontos állami beosztásokban ülő személyeknek milyen az identitása, a döntéseiket a magyar nemzeti érdekek képviselete határozza meg, vagy állampolgárságuk által más állammal szemben is lojálisak”. Később azt mondta, „eljutunk az alapkérdéshez, hogy hazánk szuverén országnak tekinthető-e, vagy a rendszerváltással csak a gazda cserélődött le, és Moszkva után a Brüsszel–Tel-Aviv–Washington háromszög euroatlantista, cionista érdekeit szolgálja ki a politikai elit”.

Gyöngyösi az interjúban hosszasan beszél arról, hogy 2010 után az Orbán-kormány milyen segítséget nyújtott a hazai zsidóságnak, többek között utalt arra, hogy „Alig ért véget a Raoul Wallenberg-emlékév, elkezdődtek a holokauszt emlékév egyéves előkészületi munkálatai, jó esély van rá, hogy Rosenberg Dani története a Nemzeti Alaptanterv része legyen”. Kitért arra is, hogy szankcionálandó lett a gyűlöletbeszéd, és az irigységre rájátszva kijelentette, „A holokauszt-túlélők kárpótlási kompenzációját ötven százalékkal emelte meg a kormány,

S mindebből azt a következtetést vonta le, hogy „Szinte minden napra jutott egy felajánlás, ami azt igazolja, hogy egy cionista érdekeknek alávetett kormányzás van Magyarországon függetlenül attól, hogy MSZP- vagy Fidesz-kormány van hivatalban. A budapesti Zsidó Világkongresszus olyan szimbolikus gesztus, ami egyértelművé teszi, hogy a zsidó országhódítás hazánkban előrehaladott állapotában van”. Majd kifejtette, „a politikai »elitünk« a nemzeti érdekeinket feláldozta a zsidó üzleti érdekek oltárán, segédkezett a pereszi országhódításhoz”.

Izrael a világ legagresszívabb terrorállama a Jobbik elnöke szerint

Békéscsabai fórumán arról beszélt, hogy az összes kettős állampolgár érdekli, aki fontos állami beosztást tölt be, de az izraeli-magyar állampolgárok sokkal jobban foglalkoztatják (a csatolt videóban 31:40-től), de előre leszögezi, hogy ez nem monománia vagy antiszemitizmus.

Két okot említett, az egyik szerinte nemzetközi érvényű igazság. Úgy fogalmazott, Izrael Állam és minden állampolgára – legyen bárhol is a világon – nemzetbiztonsági kockázatot jelent, mert Izrael 1948, a megalakulása óta folyamatosan, a nap 24 órájában sérti meg a nemzetközi jog minden egyes rendelkezését. Úgy fogalmaz, a világ legagresszívabb terrorállamáról van szó, amely a népirtás minősített, sokrétű eszközével él nap mint nap, s a világtörténelem utolsó gyarmatosító, birodalomépítő agresszor állama. Izraelben a palesztin származásúak másodrendű állampolgárok a zsidó állampolgárokhoz képest – jelenti ki. S úgy vélte, itt visszaköszön

a faji megkülönböztetés, a nácizmus példája.

Gyöngyösi beszélt a Magyarország-specifikus indokról is, ami szerinte lényegesen súlyosabb. Felidézett egy 2007 októberi történetet, amikor Izrael elnöke, Simon Peresz egy zárt pénzügyi fórumon arról beszélt, hogy a mai világban a birodalom- és gyarmatok építéshez nincs szükség fegyverekre, hadseregre, elég a pénz és az üzlet. S mivel a zsidó üzletemberek nagyon jól mozognak a pénz világában, és jelen vannak mindenhol a világban, felvásárolják többek között Magyarországot is.

A jobbikos politikusnak – bár a kijelentés bicskanyitogató – nem ezzel volt elsősorban problémája, hiszen a világtörténelem így működik, az erős országok leigázzák, gyarmatosítják a gyengéket, kiterjesztik rájuk a hatalmukat, ez törvényszerűség. A gond azzal van, ha a

természeti törvényt valami természetellenes, szürreális törvény felrúgja.

A pereszi országhódítás tervét pedig a Jobbikon kívül az egész magyarországi politikai elit nem tette szóvá, nem kérte számon, holott Gyöngyösi szerint ebből hatalmas diplomáciai botránynak kellett volna kerekednie.

Nyitókép: Gyöngyösi Márton az országjáró körútján, Székesfehérváron. Forrás: YouTube

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hakos
2023. április 11. 21:26
A videó hol nézhető meg?
formaegy
2022. július 27. 11:30
Gyöngyösi-Gyurcsány duó. A büdös fasiszta, és a véreskezű komcsi páros. Csodálatos példányok.
Bendzsó Boy
2022. július 26. 17:01
Takonygerincű ex nyilas körzetvezető aki a komcsi seggbe szorult! Nagy ívű életpálya büszke lehet magára!
lazio154
2022. július 26. 16:26
Valaki rakja már ki azt a 2012. es parlamenti interpretációnak a jegyzőkönyvét! Ezt a közvetítést valamiért láttam, de nem gondoltam, hogy történelmi jelentősége lesz. Nem teljesen figyeltem oda, de nem így emlékszem. Gyöngyösi biztos, hogy a kormányban lévő kettős állampolgárok nemzetbiztonsági kockázatáról beszélt. Német Zsolt válaszolt, szokás szerint kioktatta. Fónagy János, akkor államtitkár érintettsége okán szót kapott és hevesen ki kelt a listázás ellen, akkor került elő a zsidó szó, bevallotta, hogy ő az. Szokás szerint kiabáltak még kicsit, és ment tovább a napirend. Ha akkor ezt tudom, minimum jegyzetelek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!