Átadták az Airbus új gyulai gyárát

2022. július 28. 13:38

A piacvezető világmárka magyarországi gyártóközpontja révén a hazai védelmi és légi ipar további erősödése várható.

2022. július 28. 13:38
null

Az üzem ünnepélyes átadásával és a gyártás elindításával felavatták az Airbus Helicopters Hungary gyulai gyárát csütörtökön délelőtt – számolt be a beol.hu.

Az ünnepségen köszöntőt mondott Andreas Stöckle, az Airbus Helicopters Hungary ügyvezető igazgatója, Maróth Gáspár, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára, Laurent Mazoué, az Airbus Helicopters üzemeltetésért felelős alelnöke, Görgényi Ernő, Gyula polgármestere és Palkovics László technológiai és ipari miniszter.

A polgári helikopterek gyártásában piacvezető világmárka magyarországi gyártóközpontja révén a hazai védelmi és légi ipar további erősödése várható

– hangsúlyozták a cikkben.

Palkovics László technológiai és ipari miniszter helyszínen elmondta, „történelmi pillanat, hogy a gyár megkapta az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) engedélyét a gyártáshoz”, mint mondta, ilyen jogosultsággal nem sok ország rendelkezik.

Precíziós alkatrészeket is gyártanak

Az Airbus gyulai gyárának építése 2020 decemberében kezdődött. Korábbi közlés szerint a központ mintegy 2,2 milliárd forintból jött létre, ennek felét gépek és eszközök beszerzésére fordították.

A 13 ezer négyzetméter alapterületű üzemben az európai repülőgépgyártó helikoptereinek sárkányszerkezetéhez és dinamikus rendszereihez gyártanak acélból és titániumból precíziós alkatrészeket, emellett az ajtópanelek egy részét is itt állítják elő. A gyulai lesz ezen alkatrészek esetében a teljes Airbus-család egyedüli ellátási pontja – ismertette a portál.

Nyitóképen Andreass Stöckle, az Airbus Helicopters Hungary Kft. vezérigazgatója, Palkovics László technológiai és ipari miniszter, Maróth Gáspár, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkára és Laurent Mazoué, az Airbus Helicopters üzemeltetésért felelős ügyvezető alelnöke (b-j) az Airbus új gyulai gyárának átadásán 2022. július 28-án. Fotó: MTI/Rosta Tibor

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ólat a trolloknak
2022. július 29. 08:20
Amúgy: https://simpleflying.com/airbus-wants-russian-titanium-sanction-exemption/ "On Tuesday, European OEM Airbus urged European leaders to allow the import of Russian titanium. During the company's annual shareholder meeting, reappointed CEO Guillaume Faury stated that while the sanctions were "defending values." to expand them to include Russian titanium would "not be appropriate.""
Vidéki55
2022. július 28. 16:32
Akkor ajtókat tudunk gyártani
Spiltyu
2022. július 28. 16:30
ide települ egy rakás nyugati nagy cég a kacatait gyártatni, közben meg arről megy a duma hogy mindjárt össze borul a világgazdaság... a faszér' ruháznak be ennyit ha ők is tudják hogy mindjárt heló lesz?
kunfia
2022. július 28. 15:28
Egy másik helyen olvastam,hogy már el is kezdték a gyártást,holott még csak most kezdték toborozni az embert:DDDDD Propaganda.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!