Nagy Imrére emlékezett Karácsony Gergely, közben Horn Gyuláról akar utcát elneveztetni

2022. június 16. 14:40

Érdekes önellentmondásba került a főpolgármester.

2022. június 16. 14:40
null

Karácsony Gergely Facebook-oldalán emlékezett meg arról, hogy 1958-ban ezen a napon végezték ki Nagy Imre egykori miniszterelnököt.

A főpolgármester bejegyzésében beszámol arról is, hogy 1989 június 16-án, „kiskamaszként” ő is „izgatottan figyelte” a tévét, mint Karácsony fogalmaz, „Nagy Imre újratemetése a rendszerváltás kezdetét, a szabad, demokratikus Magyarország eljövetelét jelentette”.

„Több ezer magyar állt a Hősök terén. Fiatalok, idősek, nők és férfiak, mást gondolván a világ dolgairól, de közös hittel követték utolsó útjára Nagy Imrét.

Jó volna, hogy ha ez a közös hitünk újra ránk találna. A közös hit egy szabad, demokratikus Magyarországban, amelyben mi magyarok egyek vagyunk”

– fogalmaz a főpolgármester.

És Horn Gyula?

Mindez azért érdekes, mert Karácsony Gergely a Fővárosi Közgyűlésen vetette fel, hogy legyen-e Budapesten közterület elnevezve Horn Gyuláról, akiről köztudott, hogy 1956 novemberétől ’57 júniusáig a karhatalmi egységekhez csatlakozva részt vett a forradalom leverésében.

Az előterjesztés alapján a baloldali vezetésű tizenharmadik kerületi önkormányzat kezdeményezte, hogy sétányt nevezzenek el Horn Gyuláról, amelyet a Gyermek téren, telekalakítással hoznának létre.

Ezért ne legyen Horn Gyula utca Budapesten

Horn Gyula zsákutca: aki 1956 leverésében részt vett, vagy azt támogatta, az nem szolgálhat névadó géniuszként. Máthé Áron írása.

 Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2022. június 16. 18:19
Nagy Imrére emlékeznek anno kivégezték örökösei . Nagy Imre lány az apja sírját Gyurcsánnyal együtt koszorúzta a kommunista hóhérok örököseivel .
nyugalom
2022. június 16. 18:10
Ez egy buta komcsi proli, a tanacsadók szintén!
machet
2022. június 16. 17:47
Az a lényeg, úgy tűnjön valamit csinál.Hogy értelme semmi,hát istenem ,ő egy ilyen szintű ember,jól kiválasztották.
artojan
2022. június 16. 17:37
Ő ilyen "univerzális" egyszer szurkol a válogatottnak máskor fellép a stadionok ellen, egyszer komcsi ,egyszer libsi , az egyszeregy viszont ,kifog rajta
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!