Tudja, mi Jámbor Andrásnak Józsefváros? Hát a szűkebb pátriárkája!

2022. június 27. 17:36

Nem lehet eldönteni, hogy a baloldali politikus túl sokat olvasott Kirillről, vagy szimplán viccelni próbált.

2022. június 27. 17:36
null

Jámbor András az ATV-ben kikészült attól, hogy az emberek örökölnek Magyarországon – számoltunk be szombaton a VIII.-IX. kerület új baloldali képviselőjének szerepléséről.

Jámbor örökösödésről szóló szavait  „(Nyilván nem is lesz ilyen, ami örökösödés útján jogokat ad tovább. De örökösödés útján vagyont ad tovább, olyan viszont lesz”) már a stúdióban helyretette Gerő András történész, aki szerint ha nem lehetne a vagyont örökölni, az a polgári világ szétverése lenne.

„Ha vissza akarja hozni, hogy örökösödés útján ne lehessen vagyont átadni, akkor maga kommunizmust akar!” – mondta a Mérce egykori főszerkesztőjének címezve Gerő.

A műsorban azonban nem ez volt az egyetlen meghökkentő Jámbor-mondat. Ahogy arra egyik olvasónk felhívta a figyelmet, a főispánokról és vármegyékről szóló (Alap)törvénymódosítások kapcsán a párbeszédes politikus a következőket találta mondani:

Ezek után három lehetőséget kínálunk fel a kedves olvasóknak, döntsenek önök.

1, Jámbor András összekeverte a pátria (latinul: haza) és a pátriárka (keresztény vallási vezető) szavakat.

2, Túl sokat olvasott Kirill pátriárkáról, az orosz ortodox egyház EU által szankcionálni kívánt fejéről, ezért megbotlott a nyelve

3, Megvillantotta a humorát, ami ugye híresen baloldali műfaj.

Az idézett jelenet az alábbi videóban 11:45-től látható.

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tisza009
2022. június 29. 12:44
De a felvezető sziszegő kriptaszökevény sem semmi. Nem volt valami ragasztó a stúdióban a protkó stabilizálására? Így teljesen élvezhetetlen a lelkem, mégoly bölcsen is villog.
Innogreen23
2022. június 28. 20:20
Sem egy, sem kettő, sem három. Hanem egy egyszerű iskolázatlan, tanulatlan belpesti bunkó proli aki sem beszélni, sem írni nem tud. Ez kell nekünk havi két misiért, ezt bunker köztulkot eltartani. Gratulálok minden hasonló idióta baromnak, aki erre a fajbunkóra adta a szavazatát.
tevevanegypupu
2022. június 28. 12:29
Jól van na..irni és olvasni már tud..a kissé nehezebb szavak és fogalmak még nem mennek..de ott van Karácsony mellett, van kitől tanulnia.
Alaric
2022. június 28. 11:44
Engem erre ihletett Jámbor et. retorikai csúcsteljesítménye: Nyócker vót a pátriája, Ükapja még pátriárka, Nemzőatyja párttitkárka, Tőle telik pár tiráda. Tehetséges, nem hiába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!