Reuters: Orbán a keresztény értékek védelmezőjeként lép fel az LMBT-ideológiával szemben

2021. december 15. 09:27

A hírügynökség arról számolt be, a magyar kormány LMBT-ellenes kampánya július-augusztus folyamán érte el tetőpontját, amikor országszerte elhelyezett óriásplakátokon óvott a „szexuális propagandától”.

2021. december 15. 09:27
null

Az Európa Tanács jogi tanácsadó testületének állásfoglalása szerint összeférhetetlen a nemzetközi emberi jogi normákkal a homoszexualitással és a transzneműséggel kapcsolatos témák iskolai oktatásban való megjelenését tiltó magyar jogszabály – számolt be róla a Reuters hírügynökség. A Velencei Bizottság szerint a szabályozás nem biztosítja, hogy a magyar oktatási rendszer objektív és elfogultságtól mentes tájékoztatást nyújtson a gyermekeknek a nemi identitásról és a szexuális irányultságról, és „fenyegető környezetet” teremt, ahol az LMBT-közösséghez tartozó gyerekek „egészségügyi kockázatnak, megfélemlítésnek és zaklatásnak lehetnek kitéve”.

A Reuters hozzátette: a jogszabályt a magát a jövő évi választásokra készülve a hagyományos keresztény értékek „LMBT-ideológiával” szembeni védelmezőjeként beállító Orbán Viktor miniszterelnök kormánya terjesztette be, és a kormány LMBT-ellenes kampánya július-augusztus folyamán érte el tetőpontját, amikor országszerte elhelyezett óriásplakátokon óvott a „szexuális propagandától”.

(Fotó: A 26. Budapest Pride, MTI/Koszticsák Szilárd)

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lemez
2021. december 15. 13:41
Én nem védhetem meg a jogaimat,ha én csak a puncit szeretem.?Jogom van hozzá.
Ekeke
2021. december 15. 12:59
Reuters? 'Reporting by Krisztina Than ' Ott van alul, szemérmesen megbújva..
hátakkor
2021. december 15. 11:32
"Az Európai Parlament belső piaci bizottsága megszavazta az előterjesztést a gyermekeknek szóló reklámok betiltását a különböző, általuk is használt online platformokon." Suliban viszont mehet a transzgender meg gender propaganda. Is.
Rocktoberi
2021. december 15. 11:25
Hülye elképzelés, hogy egy pár százalékos aberrált kisebbséghez a többség alkalmazkodjon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!