A Pilisi Parkerdő 3 milliárdból fejleszti turisztikai kínálatát

2021. december 08. 07:19

Komoly megújulás várható minden téren.

2021. december 08. 07:19
null

A Pilisi Parkerdő jelentős, az aktív kikapcsolódást segítő fejlesztéseket valósít meg jövőre több mint 3 milliárd forintból, ezekkel javul az erdei kerékpáros-infrastruktúra, új elemekkel bővül a Nagyvillám-sípálya, és további parkolóhelyek létesülnek a népszerű kirándulóhelyeken. Az MTI-nek küldött közleményükben emlékeztetnek arra, hogy

már megvalósult több fejlesztés is, például a Prédikálószéki-kilátó, a Fekete-hegyi kulcsosház, illetve a Hidegvölgyi négy évszakos pihenőhely megújítása.

A rekonstrukciós munkák jövőre folytatódnak, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK) támogatásával további turisztikai szolgáltatással, illetve infrastruktúra-fejlesztéssel bővül a Pilis és a Visegrádi-hegység aktív turisztikai kínálata.   

A 62,6 kilométer hosszú, kerékpározásra alkalmas erdei út felújítására már elkészültek az egyesített engedélyezési és kiviteli tervek. A kivitelező kiválasztására a közbeszerzési eljárást várhatóan még az idén kihirdetik. A meglévő 9 parkolási helyszínen növelik a helyek számát  az autóval és az autóbusszal érkezők számára is. Emellett javul a parkolók infrastruktúrája. A Visegrád melletti Nagyvillám-sípálya szintén fejlődik, elkészültek a több mint 300 négyzetméteres, magas színvonalú, négyévszakos fogadóépület kiviteli tervei. A pálya két új, húzókaros felvonót kap majd.

A kivitelezések várhatóan jövő év végéig megvalósulnak,

a beruházások összértéke meghaladja a 3 milliárd forintot. A beruházás része egy tematikus játszóteret és egy vadbemutató-kertet is tartalmazó, a Mogyoróhegyi Ökoturisztikai Központ, amelynek a kivitelezése várhatóan 2022 tavaszán kezdődik – írták. A Pilisi Parkerdő által kezelt erdőkben évente több mint 30 millió látogató fordul meg.

(MTI)

Fotó: MTI

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Welszibard
2021. december 08. 12:12
"A Pilisi Parkerdő által kezelt erdőkben évente több mint 30 millió látogató fordul meg." Ez rendben van, csak ne autóval menjenek a Rám szakadékba is. Dömösnek ezért kellett három kártyás sorompóval megvédenie a falu nyugalmát, mert mindent ellepett a hétvégi autós tömegturizmus áradata. "...további parkolóhelyek létesülnek a népszerű kirándulóhelyeken" Ez is rendben van, de minél messzebb tegyék le az autójukat a védett természettől. A Yelonstone Nemzeti Parkba beléptető kapuk vannak, oda nem mehet be autóval.
nick89
2021. december 08. 09:21
Free Völner Pál! McEmese 2021. december 8. 8:33 103 Mi a helyzet a milliárdokért beszerzett, nemrég megsemmisítésre ítélt PCR-tesztekkel? Tényleg azt bírta válaszolni őfelsége, hogy a PCR-teszt semmin sem segít. Tényleg? Akkor minek vettünk, igen, mimagyarok, a mi adóforintjainkon ennyi tesztet, ami tulajdonképpen nem segít? Az ember esze megáll. Pedig tényleg ezt állítja ez az erkölcsileg eltorzult alak, akinek a kormányzása alatt már több mint 35 ezer ember halt bele ebbe a járványba. Mondja ezt az az alak, aki a fél országnak beadta nem csak a kínai és orosz vakcinákat, hanem azt a dajkamesét is mellé, hogy ezekkel is szabadon lehet majd utazni. Tisztelt miniszterelnök úr! Innen mondom, hogy nem, nem lehet ezekkel utazni, sőt, aki mégis menne valahova, az megvásárolhatja a semmin nem segítő 19 000 forintos PCR-tesztet, amelynek negatív eredményét minden befogadó ország megköveteli. Leszámítva azokat a távoli diktatúrákat, ahova szabadon lehet utazni Szijjártónak köszönhetően. Ehhez képest igazán durva, hogy semmin nem segítő, semmit nem érő PCR-tesztek lejártak és a kukában végezték. Nyilván egy közbeiktatott beszerező cég – amely természetesen fideszes alattvalókhoz köthető – jó sok milliárdot keresett rajtuk, mielőtt a céget bedöntötték. Vagyis a NER egy rakás pénzt keres a hatalmas mennyiségben felvásárolt teszteken, ez előadja, hogy ezek szart se érnek. És még nem perzselődik le a bőr az arcáról. Ilyen nincs, ilyen tényleg csak itt van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!