Der Spiegel: Orbán Viktor „lehetetlenné tette” az országban a menedékjog iránti kérelem benyújtását

2021. december 15. 09:43

A német lap szerint Magyarország menekültpolitikája miatt már több jogsértési eljárás indul az országgal szemben, mivel az nemcsak az európai, hanem a nemzetközi jogot is sérti.

2021. december 15. 09:43
null

A Der Spiegel cikket közölt a tegnap Mórahalomnál történt baleset kapcsán, melynek során a rendőrök elől való menekülés közben bekövetkezett karambolban hét menekült vesztette életét. A cikk megemlítette, hogy a jobboldali nacionalista Orbán Viktor gyakorlatilag „lehetetlenné tette” az országban a menedékjog iránti kérelem benyújtását. 2015 óta fémkerítés húzódik a Szerbiával közös határon, és az ebből az irányból érkező menekülteket a hatóságok eljárás nélkül visszatoloncolják Szerbiába.

Magyarország menekültpolitikája miatt már több jogsértési eljárás indult az országgal szemben, mivel az nemcsak az európai, hanem a nemzetközi jogot is sérti – számoltak be. Továbbá a lap leírja, hogy Orbán Viktor novemberben felajánlotta a nyugat-európai államoknak, amennyiben erre igény van, hogy megnyitja a menekültek számára a Magyarországon keresztül vezető folyosókat.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fintaj
2021. december 15. 22:17
Tiltakozom a menekült szó használata ellen! Déli határunkat idegen szóval migránsok, nyugat-európai meghívásra új hazát kereső hordák támadják. Aki meghívta óket, szállítsa is el őket határaink mellől!
Hannibal
2021. december 15. 17:56
Ez a hír így hangzik a valóságban: Egy gazember embercsempész illegálisan Európába jutni migránsokat akarót akart átjuttatni Magyarországon, majd mikor lebukott és a rendőrök felszólították a megállásra, felelőtlen módon más ártatlan embereket is veszélyezetetve menekülni kezdett. Ennek következtében balesetet szenvedett, megölve a vele tartó 7 embert.
ujujuj
2021. december 15. 17:00
Bárcsak így volna, de sajnos nem igaz. Ez is hazugság, mint minden, amit a nemzetközi libsi hálózat terjeszt Magyarországról.
nempolitizálok
2021. december 15. 16:57
Mi ezzel a gond? Sok mindenért szavazok Orbánékra, ez az egyik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!