Hangfelvétel: saját baloldali szövetségesei járathatták le a Momentum egyik elnökjelöltjét

2021. november 18. 07:11

Sem a Karácsony Gergelyék támogatásával induló Vajda Zoltán, sem a Gyurcsány-párti Nemes Gábor nem tud arról, ki kereste meg azt a nőt, aki az előválasztási ellenfelükről, a momentumos Hollai Gábor ingatlanvásárlási ügyéről tálalt ki az első forduló alatt. Egy rekord szerint F. Juditot egy XVI. kerületi ellenzéki politikus kereste meg, hogy mondja el történetét az MSZP-közeli HírKlikknek.

2021. november 18. 07:11
null
Nagy Gábor
Nagy Gábor
Ennyire fél tőlem a helyi MSZP, Feri, így akarjátok bevinni Zolit a parlamenti MSZP-frakcióba?”

– ezt kommentálta egy kertvárosi Facebook-csoportban a momentumos Hollai Gábor, miután a baloldali előválasztási procedúra első fordulójában kétes ügyeiről szivárogtak ki információk.

A XVI. kerületi önkormányzati képviselőről az MSZP-közeli HírKlikk.hu jelentetett meg egy cikket. Ebben az állt, hogy az időközben a Momentum Mozgalom pártelnöki pozíciójáért is bejelentkező Hollai utcára került családok ingatlanjainak banki árverésein próbált szerencsét. A képviselő egy 33 millió forintra értékelt, 70 négyzetméteres lakáshoz úgy jutott hozzá, hogy kihasználta a portálnak nyilatkozó F. Judit kiszolgáltatott helyzetét. (Részleteket ITT olvashat.)

A hírt először a kertvárosi szocialisták szervezete, valamint a vezetőjük, Csizmazia Ferenc hozta le a Facebookon. A XVI. kerületben az MSZP a magát elviekben függetlennek tituláló Vajda Zoltán önkormányzati képviselő mögé állt be. Hollai facebookos hozzászólásában ezért Csizmaziát és az előválasztási ellenfelét nevezte meg. De az ügy az ellenzéki miniszterelnök-jelölti vitán is előkerült. „Mindenki hibázhat, mindenkinek lehet valami, amit fel lehet ellene használni mondjuk a Fidesszel szembeni küzdelemben, és ezek most jönnek elő.

fogalmazott az ekkor még baloldali kormányfőjelöltségre pályázó Karácsony Gergely főpolgármester, aki ugyancsak Vajdát támogatta a Kertvárosban. – A XVI. kerületi momentumos jelöltről kiderült, hogy devizakárosultak lakásának megvásárlásán nyerészkedett. Természetesen ez jogszerű dolog, de politikailag nem fér bele abba az erkölcsi nívóba, amit nekünk meg kéne ütni. Ezért én ha ott lennék, biztosan nem rá, hanem Vajda Zoltánra szavaznék.”

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

Hollai csupán a miniszterelnök-jelölti vitát követően reagált hivatalosan az ügyre. Bejegyzésében azt írta, olyan állítások hangoztak el vele kapcsolatban, amelyek a lejáratására irányultak annak érdekében, hogy az MSZP által is támogatott jelöltet mandátumhoz segítse. „A vád igazságalapja az, hogy három alkalommal vásároltam ingatlant bírósági árverésen, melyekből az egyik – mint ez számomra is utólag derült ki – devizahiteles tartozás miatt került árverésre. Az árverés nyílt és anonim volt, bárki részt vehetett rajta” – jegyezte meg.

A momentumos önkormányzati képviselő végül csak a harmadik helyen végzett az előválasztási procedúrán, a voksok 24,6 százalékát szerezte meg. A Demokratikus Koalíció színeiben induló Nemes Gábor 26,2 százalékot kapott, míg az MSZP, Párbeszéd, LMP és a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom által is támogatott Vajda 42,57 százalékkal végzett az élen. 

26,2 százalékot kapott, míg az MSZP, Párbeszéd, LMP és a -féle Mindenki Magyarországa Mozgalom által is támogatott Vajda 42,57 százalékkal végzett az élen. 

Hangfelvétel: a baloldal járathatta le a Momentum elnökaspiránsát

Egy, a Mandiner birtokába jutott felvételen F. Judit arról beszél, hogy egy baloldali ellenzéki politikus kereste meg őt és hozta össze az újságíróval azért, hogy elmondhassa az ingatlanvásárlási történetet, amelyben a momentumos politikus is érintett volt. A rekord arra utal, Hollai ingatlanvásárlási ügyében nem lehet baráti tűzre hivatkozni, amint arra Karácsony próbált utalni a baloldali kormányfőjelölti vitán.

„Megkeresett egy ellenzéki társa, és ő olvasta valamilyen banki adósok oldalán az én bejegyzésemet, hogy én a Hollai Gáborra pfujtam. Nem írtam csúnyán róla bármit, csak az igazat, hogy egy tetű, aki megvette és kirakott onnan minket. És most ezt ők nyilván a saját hasznukra szeretnék fordítani, de ugye megkerestek, hogy mondjam már el, ez esetleg ez egy újságcikket megérne, egy riportot, és hogy egy ilyen képviselő ne kerüljön be a parlamentbe, ne lehessen képviselő” – fogalmazott F. Judit. Arra a kérdésre, ki volt az, aki megkereste, úgy reagált:

Egy szintén XVI. kerületi másik pártnak a képviselője, nem kérdeztem rá, de valamilyen ellenzéki baloldali párt, mert Népszavához közeli meg egyebek. Aki nekem írt, az a klikkinfó vagy a hírinfó, Wirth Zoltán.”

Az ügyben kerestük Nemes Gábort és az ellenzéki országgyűlési képviselőjelöltet, Vajda Zoltánt. A DK-s politikus jelezte, nem tud az ügyről, nincsenek információi. Ezt követően Vajda ugyancsak azt mondta lapunknak, hogy semmilyen információval nem rendelkezik az ügy kapcsán. Hozzáfűzte, az előválasztásokat követően is szövetségben vannak a momentumos képviselővel.

Vajda nyomán a Propeller.hu arról cikkezett, az ellenzéki politikusnak van egy eltitkolt rendőrségi ügye, mivel három éven át nyomozás folyt ellene választási csalás miatt – 2018-as választási ívein más pártokra szavazók és elhunytak aláírásai is szerepeltek. Az önkormányzati képviselő állítása szerint ismeretlen aktivisták szerezhették meg a hamis adatokat, akikről nem volt információja, a vallomása alapján pedig a büntetőjogi felelősségre vonás nem volt eléggé megalapozott.

Magyar Nemzet megszerezte a Fővárosi Főügyészség határozatát, amelyben az áll: Vajda el sem érte volna a legutóbbi parlamenti voksolásokkor a lakossági ajánlások minimális, 500-as mennyiségét, ha nem nyújt be olyan íveket is a helyi választási bizottságoknak, amelyeken ismeretlenek hamisították a szignókat. Arra viszont nem tér ki a dokumentum, hogy korábban elhunyt kerületiek adatait is felhasználták volna az induláshoz. Mindenesetre a baloldali országgyűlési képviselőjelölt a nyilvánosság előtt letagadta, hogy valaha volt ilyen ügye, magyarázatot pedig nem ad.

arról , az ellenzéki politikusnak van egy eltitkolt rendőrségi ügye, mivel három éven át nyomozás folyt ellene választási csalás miatt – 2018-as választási ívein más pártokra szavazók és elhunytak aláírásai is szerepeltek. Az önkormányzati képviselő állítása szerint ismeretlen aktivisták szerezhették meg a hamis adatokat, akikről nem volt információja, a vallomása alapján pedig a büntetőjogi felelősségre vonás nem volt eléggé megalapozott. A  a Fővárosi Főügyészség határozatát, amelyben az áll: Vajda el sem érte volna a legutóbbi parlamenti voksolásokkor a lakossági ajánlások minimális, 500-as mennyiségét, ha nem nyújt be olyan íveket is a helyi választási bizottságoknak, amelyeken ismeretlenek hamisították a szignókat. Arra viszont nem tér ki a dokumentum, hogy korábban elhunyt kerületiek adatait is felhasználták volna az induláshoz. Mindenesetre a baloldali országgyűlési képviselőjelölt a nyilvánosság előtt letagadta, hogy valaha volt ilyen ügye, magyarázatot pedig nem ad.

Nyitókép: Facebook

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csak szólok
2021. november 19. 17:21
Nincs annyi újságlap, ami elég lesz a parlamenti listákról kimaradt baloldaliak társaikat leleplező cikkeinek megjelentetéséhez.
nempolitizálok
2021. november 18. 16:50
Ahogy közelednek a választások, úgy ömlik a ballibsiktől egyre több és kényesebb infó. Nem mindenkinek tetszik, hogy pár db. pártvezér simán eladta a pártját Gyurcsányéknak. Azzal együtt a momentumos, jobbikos simán megérdemli azt a nem kicsi megaláztatást, hogy egy kommunista dönti el, ott kik indulhatnak pártjából és hol. Magukat vezérelték vissza 1989 előttre, még Moszkvára sem foghatják. :DDD
Rocktoberi
2021. november 18. 11:28
Megy a bicskázás a listára kerülésért. Nekem tetszik.
péterx
2021. november 18. 11:17
Jönnek majd még egyéb felvételek is, ahol a sértett ellenzékiek tálalnak ki, ellenzékiekről....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!