Hajnal Miklós felügyelőbizottsági elnök a BKK-nál, pedig saját bevallása szerint csak érettségije van

2021. november 08. 15:34

Az ellenzék hegyvidéki jelöltje CV-jében egy idén elkezdett levelező jogász szak mellett „felfüggesztett” oxfordi tanulmányokról számolt be.

2021. november 08. 15:34
null

Mint arról korábban írtunk, már sajnálja Hajnal Miklós, hogy közgazdászként hivatkozott magára.

A Momentum elnökségi tagja Közgazdászként hivatkozott magára, kiderült, hogy nincs is diplomája, már sajnálja a történteket. Bővebben is érdekel...

Hajnal Miklós önéletrajza szerint nincs semmilyen felsőfokú végzettsége

A baloldali előválasztásig nem volt kétség afelől, hogy a momentumos politikus közgazdászként száll ringbe a jövő évi választáson Budapest 3. sz. országgyűlési egyéni választókerületében. Azonban egy az előválasztás hivatalos weboldalára feltöltött dokumentum nagy port kavart. Kiderült: Hajnal Miklós önéletrajza szerint nincs semmilyen felsőfokú végzettsége, így közgazdásznak sem nevezhetné magát.

Hajnal CV-jében egy idén elkezdett levelező jogász szak mellett „felfüggesztett” oxfordi tanulmányokról számolt be. Így tehát

a momentumos politikus mindössze egy nemzetközi érettségivel tölti be a BKK Zrt. felügyelőbizottsági elnöki posztját, havi bruttó félmillió (502 200) forintért (lenti kép).

Hajnal Miklós önéletrajzának vonatkozó részletei, melyet az előválasztás honlapjára töltött fel:

Fotók: elovalasztas2021.hu
Fotók: elovalasztas2021.hu

Hajnal Miklós: Sajnálom, és elnézést kérek, ha bárkit ezzel megbántottam, hogy így hivatkoztam magamra

A Momentum elnökségi tagját legutóbb az Index kérdezte meg végzettsége kapcsán. A portál csütörtökön megjelent „Kibeszélő” című műsorában a politikus kérdésre válaszolva elmondta: „az a része nekem eléggé fáj, hogy engem hazugsággal vádolnak, miközben [...] én magam írtam le (Hajnal itt az előválasztási honlapra feltöltött önéletrajzára utal – a szerk.), hogy én felfüggesztettem az egyetemi tanulmányaimat, egyébként most kezdtem az ELTE-n a jogi tanulmányaimat, tehát nem arról van szó, hogy én ne tartanám fontosnak egyébként az élethosszig tartó tanulást, de azért az kicsit méltatlan, hogy ebben azt állítják, hogy én hazudtam volna.”

A politikus hozzátette, „és a közgazdász részre reagálva, én azt a részét egyébként a magam részéről

Hajnal fentebb idézett nyilatkozatát az alábbi videóban (20 perc 12 másodperctől kezdődően tekintheti meg):

 

Nyitókép:  Földházi Árpád

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2001
2022. február 17. 13:12
Én ezt a rendületlenül, élethosszig tartó tanulást csodálom ebben a fiatalemberben! Kijár négy évet a Radnótiban, de nem teszi le az érettségit. Nem, ő még okoskodni akar. Elmegy tanulni a British Schoolba, sokért. ( futja a családi kasszából, vagy ki tudja, honnan) Itt végre leérettségizik. 8 évet már rászánt az alapos középiskolai tanulmányokra, most akkor eljött a felsőfokú képzettség megszerzésének ideje. A Gondviselés kegyelméből megfelelő helyre tette le őt a gólya, s így megteheti, hogy kimegy az Egyesült Királyságba közgazdaságtant tanulni. Ott is eltölt 3 esztendőt, ( melynek költségeibe egyszerű mezei diplomásként bele sem merek gondolni) majd dolgavégezetlenül hazatér. Utólag mindezt úgy interpretálja, hogy hívta őt a haza, ( várta őt a párt) és nagyobb dolgokra hivatottként mit neki a tanulmányok befejezése. Hát igen, csak aztán a pártpolitikai karrierjében mégiscsak jól jött volna egy közgazdász diploma, de nem volt. Hát akkor legalább egy vitában végső tromfként félreérthetően fogalmazva utalt a meg nem lévő diploma meglétére, s láss csodát, ezt az azóta megbukott, hasonló családi hátterű pártelnök semennyire sem nehezményezte. Így a fiatalember időnként most is közgazdászként páváskodik. Viszont iskolába járni szeret, most épp levelező joghallgató Budapesten. Túl sok dolgot vagy az egyetemi tanulmányai nem adnak neki, vagy a jó helyezkedéséből adódóan a BKK-nál megkapott felügyelőbizottsági tagsága, vagy egyik sem, mert mindezek mellett futja neki időből politikai karrierjének építgetésére, korteskedésre is. Igaz, nem azt mondta, hogy be is fogja fejezni ezeket az egyetemi stúdiumokat, most éppen erre jár. Minden állítása közül az tehát feltétlenül igaznak tekinthető, hogy pártolja az élethosszig tartó tanulást. Lehetőleg más pénzén, vagy munkavégzést és hozzáértést nem megkövetelő fal-állásból. ( BKK)
kitiltott
2021. november 09. 00:12
Minden napra egy botrány .. Tényleg moslék az egész..ellenzék úgy ahogy van
nyugalom
2021. november 08. 20:32
Primitiv fejü! Ezek akarjak vezetni az orszagot! Meg moslekos ügynökök, 70-80 közötti foximaxi közgazdak, stb!
nyugalom
2021. november 08. 20:24
Vago meg a többi mit keresnek fbizottsagokban? Ja, sokat kapnak halabol, semmit nem kell tenniük, csak utaljak a penzt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!