Nem mondja meg a Jobbik, kizárják-e a karlendítő ózdi alpolgármestert

2021. október 05. 09:32

Levélben fordultunk a párthoz Farkas Péter Barnabás ügyében, mutatjuk a választ.

2021. október 05. 09:32
null

Mint arról korábban írtunk, náci karlendítésre hasonlító mozdulat miatt kellett magyarázkodnia egy jobbikos alpolgármesternek. Az ózdi Farkas Péter Barnabás úgy fogalmazott, egy pillanatfelvétel készült a mozdulatáról, az szerepel a fotón, aljas rágalom ennek ellenkezőjét belemagyarázni.

Dobrev Klára „elhitte a jobbikosnak”, hogy nem kart lendít

Az üggyel kapcsolatban Dobrev Klára úgy fogalmazott a 24.hu-nak adott interjújában: elhiszi, hogy Farkas Péter Barnabás nem kart lendít, hanem csak integet. Mint fogalmazott: „minden jelölt aláírt egy értéknyilatkozatot, ígéretet téve, hogy onnantól kezdve annak szellemében politizál. Amíg nem bizonyosodik be az ellenkezője, én hiszek abban, hogy ezt komolyan is gondolják. És eddig nem kellett egyetlen egy jelöltben sem csalódni”.

Csakhogy újabb fénykép került elő a jobbikos alpolgármesterről

Deák Dániel Facebook-oldalán osztotta meg a Bennfentes portál cikkét, amelyben egy újabb fényképet hoztak nyilvánosságra a Jobbik „integető” ózdi alpolgármesteréről. És bár az elmúlt hetekben nyilvánosságra került első fotóról Farkas Péter Barnabás még azt állította, hogy nem náci karlendítés, a második nyilvánosságra került fényképen (lenti kép) azonban egyértelműnek tűnik a mozdulat.

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

Ha ez nem lenne elég, kettőre nőtt az ózdi jobbikos náci karlendítők száma

Az ózdi alpolgármesterről nyilvánosságra került fotó után levélben kerestük meg a pártot. Arra voltunk kíváncsiak, hogy a második nyilvánosságra került fotó tükrében

  • kizárják-e a párt soraiból Farkas Péter Barnabást?
  • Indul-e ellene bármilyen fegyelmi eljárás?
  • Az alpolgármester úr lemondott-e/le fog-e mondani pozíciójáról, illetve párttagságáról?

Válasz helyett inkább egy másik szélsőségesre mutatott rá a Jobbik

Fentebb leírt kérdéseinkre a Jobbik azonban nem adott választ. Helyette viszont a párt sajtóosztálya rámutatott a szerintük „Farkas Péter Barnabást támadó” Fidrus Péterre, akiről egy fotót (lenti kép) is küldtek szerkesztőségünknek. A Jobbik válaszát, valamint az említett képet az alábbiakban változtatások nélkül közöljük:

Tisztelt Mandiner!

A Jobbik új elnöksége 2020. év elején elfogadta a párt elvi nyilatkozatát, amelyben világossá tettük, hogy keresztényszociális néppártként minden tisztességes magyart képviselni kívánunk, de nem vállalunk közösséget semmilyen szélsőséggel. A nyilatkozat elfogadása döntési pont volt minden jobbikos életében. Aki köztünk maradt, vállalta, hogy szakít az esetleges szélsőséges múltjával. Aki erre nem volt hajlandó, az távozott a pártból. Köztük a Farkas Péter Barnabást támadó Fidrus Péter is. Ő - szemben Farkas Péter Barnabással - úgy tűnik továbbra is büszke korábbi szélsőséges, megnyilvánulásaira, melyet az alábbi fotón is bemutat.

Fotó: Jobbik Sajtóosztály
Fotó: Jobbik Sajtóosztály

Üdvözlettel,

Jobbik Sajtóosztály”

 

Nyitókép: Facebook

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2021. október 05. 15:19
Mar nincs is jobbik, csak dk vagy mszmp!
nyugalom
2021. október 05. 15:03
Ez a pofa! Zsebhitler!
vip era
2021. október 05. 14:46
Tudomásul kell vennünk,hogy a jobbikban így integetnek. Régóta tudjuk,nem újdonság. Mondjak még valamit Klára?
balbako_
2021. október 05. 14:23
No, de akkor ki marad?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!