Trócsányi László: Az EU-nak 2004 óta nem volt sikeres projektje

2021. szeptember 30. 21:57

Varga Judit szerint pedig jó lenne megszabadulni az „állandóan mélyülő Európa” gondolatától – hangzott el az Európa jövőjéről szóló konferencián.

2021. szeptember 30. 21:57
null

Az „állandóan mélyülő, egyre több Európa” szerződésekben megjelenő gondolata mindig csak problémát okozott, ezért jó lenne megszabadulni tőle és visszaadni a hatásköröket a tagállamoknak, ha a közös megoldás nem működik – jelentette ki az igazságügyi miniszter csütörtökön Budapesten, az Európa jövőjéről szóló konferenciasorozat kerekasztal-beszélgetésén.

Varga Judit azt mondta, hogy a koronavírus-járvány ellen nem volt képes összehangolt, együttes fellépésre az Európai Unió.

Magyarország viszont sikeres volt, miután önállóan cselekedett: kormánya felismerte, hogy a legfontosabb az állampolgárok megvédése, és nem csupán az uniós keretből szerzett be védőoltásokat – jelentette ki. Trócsányi László, a Fidesz európai parlamenti képviselője úgy vélekedett, hogy az EU-nak 2004 óta nem volt nagy sikeres projektje. Kudarcok sora jellemezte a közösséget – mondta, megemlítve a pénzügyi krízist, a migrációs válságot, a britek kilépését (Brexit) és a koronavírus-járvány kezelését. Pedig az unió a sikertörténetekhez szokott hozzá – jegyezte meg. Hozzátette: Európa rossz hangulatát próbálják „rákenni” egyesekre, például Magyarországra.

(MTI)

Fotó: MTI/Kovács Attila

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2021. október 01. 08:31
Azért egy volt, az angolok kilépése.
Macskakalapban2
2021. október 01. 06:54
Nem baj Trócsányi! Legalább dől az euró a bankszámládra, te képmutató bukott ember.
Pelso j.
2021. október 01. 06:26
Nem lehetett volna ezt a szöveget inkább a portással elmondatni? Hitelesebb lett volna.
-Zsolt-
2021. október 01. 01:10
"Trócsányi László: Az EU-nak 2004 óta nem volt sikeres projektje." A magyarok megátkozták a belépéssel. Azóta kecmereg a kolonccal a nyakán. Csak azt nem tudom, akkor Csótányi úr mi a fenét keres az EP-ben? Minek lopja ott a napot?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!