A holokauszt áldozatain is gúnyolódott korábban a Jobbik kisvárdai jelöltje

2021. szeptember 23. 17:44

A Kisvárdán induló Tóth Viktor, Jakab Péter asszisztense néhány éve posztjaiban még a cigányoknak adott laptopokon és a „holokausztközpontokon” szörnyülködött, ma már Gyurcsány szövetségeseként politizál.

2021. szeptember 23. 17:44
null
Almási B. Csaba
Almási B. Csaba

Két idézet: az egyik Tóth Viktortól (betűhíven), amelyet 2014. február 7-én írt a Facebook-oldalára, a másik Tóth Viktorról, amely az Alfahíren jelent meg 2021. július 6-án.

„Kedves orbán, gyurcsány, mesterházi, bajnai, matolcsi, szanyi, köveslomó, kövér, áder, fodor, kunce és még sorolhatnám azokat akik megnyomorítottak bennünket ! Mikor lesz már ennek vége? Mikor tűntök már el a jól megérdemelt celláitokban? ... Fogjuk be a pofánkat és tűrjük el, hogy az adóinkból igyen laptopot osztogattok a cigányoknak, holokausztközpontokat építgettek, na meg stadiont felcsutra vagy éppen kaszinót sukoróba, de ne merjek szólni semmiért, mert akkor fasiszta vagyok, meg rasszista meg felforgató és a Magyar az különben is bűnös és szégyeljük magát. ...”

Jakab személyi asszisztense

És a másik.

„Olyan jelölteket indítunk az előválasztáson, akik helyben már bizonyítottak és akik kellően integratívak ahhoz, hogy ne csak az elkötelezett ellenzéki szavazókat tudják megszólítani, de a bizonytalanokat is” – ezt Jakab Péter nyilatkozta pártja jelöltjeiről. A Jobbik elnöke ezek szerint ugyanígy vélekedik Tóth Viktorról is, aki a Kisvárda központú Szabolcs-Szatmár-Bereg 3-as számú választókerületében indul a megmérettetésen, és akit még az LMP, a Momentum, valamint a Mindenki Magyarországa Mozgalom is támogat.

A jobbikos jelölt jelenleg Jakab Péter frakcióvezető személyi asszisztense, az Országgyűlési Hivatal alkalmazásában áll. Egyébként Tóth nem most kezdte a politikusi pályáját, hiszen

a Szabolcs megyei közgyűlés tagja, de még magasabbra tör, jövőre a parlamentbe is be szeretne jutni.

Ennek érdekében komoly ígéreteket is tesz, munkahelyeket akar teremteni, kezdeményezni fogja a látványberuházások felülvizsgálatát, az elköltött pénzekkel való pontos elszámolást, a visszaélések, túlárazások esetén a felelősök elszámoltatását. Szorgalmazni fogja az állami szerepvállalás erősítését, nagyüzemek helyett a magyar családi gazdaságokat támogatná, és még hosszasan sorolhatnánk. 

De mindennél sokkal érdekesebb, hogy – túl az első idézet mellett – mi volt a véleménye néhány évvel ezelőtt és a közelmúltban a belpolitikai helyzetről. 

„Liberált senkiháziak”

Hét évvel ezelőtt a netadó elleni tüntetés kapcsán azt írta, ha a kormánynak mennie kellene, akkor „Gyurcsány, Bajnai és az összes liberált senkiházi” jönnének helyettük, „akik minden további nélkül, gátlástalanul eladnák és elárulnák ezt az országot úgy ahogy ezt tették mindannyiszor, ahányszor a hatalom közelébe kerültek”. Pár héttel később DK-s, PM-es, MSZP-s majmokat, Gyurcsány-bérenc ifjúkommunistákat emleget. Ugyanebben az évben verset írt 2006-os rendőrterrorról. Tóth szerint Kunhalmi Ágnes MSZP-s jószág, Demszky Gábor genetikai hulladék, majd kriptaszökevény áll(!)baloldalról értekezik. De még 2019 májusában is Mr. Böszméről beszél, az év augusztusában azt írja, „Orbán és Gyurcsány takarodjatok!”

2014. április végén megosztotta a deres.tv egyik cikkét, amelynek a „Schiffer, Gyurcsány, Rogán, Mesterházy, Kósa – Mind együtt nyalták Izrael hátsóját” volt a címe. Egy másik, ironikusnak szánt írásában a 2050-es magyarországi viszonyokról értekezett, a holokauszt áldozatain, illetve a rájuk való emlékezésen gúnyolódva. Egyebek mellett így:

„Mai nap átadtam a hatszázhuszonharmadik Holokauszt múzeumot!!

és ettől olyan trauma érte hogy többé nem tudta jóízűen enni a maceszgombócot! Kapcsolódó hír hogy független tel avivi történészek kimutaták hogy a Dakota nép tulajdonképpen Izrael elveszett törzse, tehát az ő kiírtásuk ezentől holkausztnak minősül, ezzel ugyanúgy emlékezünk róluk mint a második világháborúban elpusztult 623 millió Izraelita áldozatról, beleértve Grósz Manó bácsit akit 1934-ben megharapott Hitler kutyája!”

Pár héttel később a nemzeti.net írását posztolta, amely szerint egy izraeli miniszterhelyettesnek az a véleménye, hogy még a homokos zsidók is magasabb rendűek a gojoknál. Az év januárjában – a másik szerző Vona Gábor – az N1TV műsorából idéz, ahol anticionista rabbik azt mondják, ők Izrael megszűnéséért imádkoznak, és hitük szerint nemhogy állama, földje sem lehetne a zsidóknak.

Napi hányinger

2017. szeptember 3-án a szombat.org írását posztolta, amely – fotó kíséretében – arról szólt, hogy az izraeli főrabbi a magyar miniszterelnökkel tárgyalt. Tóth kommentálta a cikket: „Körvonalazódnak a választási szövetségek! Farkas Flórián után újabb támogatót talált Orbán Viktor...”

De a jobbikos politikusnak mintha kissé más véleménye lenne az LMBTQ-ról, mint pártja leghűségesebb szövetségeseinek. Ezt bizonyítja, hogy 2014 júliusában megosztott egy YouTube-videót, amelyen Budaházy Györgyöt a „buzi-vonulás” – azaz a Pride – napján egy osztag rendőr kísérgette. Emellett 2017. március 2-án „Napi hányinger...” megjegyzést tette az Alfahír cikkéhez, miszerint a Disney is felpattan az LMBTQRSTZV-vonatra, és teljes gőzre is kapcsol, a mellékelt rajzon két fiatal férfi csókolózik. Két évvel korábban szintén az Alfahír „Nekem ti nem vagytok a „közösségem”!” című anyagát osztotta meg, amely a Pride-ról szól, a fotón többek között Alföldi Róbert látható.

Tavaly pedig a határon túli magyarok ellen hergelt.

Azt írja, „Most, hogy zárva vannak a határok, nem lehetne választást kiírni? Már csak azért, hogy megtudjuk mi a határon belüli magyarok véleménye?”

Tóth Viktornak lesz ellenfele is az előválasztáson. Sárosy Zoltánt az MSZP és a Párbeszéd támogatja.

 

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LouieS
2021. szeptember 23. 19:52
"Binszki József, a Demokratikus Koalíció szegedi elnöke és képviselőjelöltje azt mondta: információi szerint Dobrev Klára nagy fölénnyel vezet az ellenzéki előválasztáson. Binszki csütörtöki sajtótájékoztatóján a szegeder.hu beszámolója szerint arról beszélt: esélyesnek tartja, hogy nem is lesz második forduló, mert Dobrev Klára már az első fordulóban megszerzi a szavazatok több mint 50 százalékát." Erről valahogy nem született cikk. Ciki ez a Fidesznek. Gyakorlatilag mióta az ellenzék bejelentette az előválasztást, készpénznek vették, hogy színjáték az egész és Karácsony nyeri meg. Fél év alatt cikkek tucatjai jelentek meg erről a lakájmédiában. Felépítettek rá egy kampányt, petíciót: Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! Na most dobhatják ki az ablakon. Mert mégis mi a fennéért kellene megállítani Karácsonyt, ha Dobrev lesz a miniszterelnök jelölt? Mehet a kukába a félmillió aláírás, mert azt a kevés értelmét is elveszíti a petíció, ami esetleg volt, azzal, hogy Karácsony neve is benne van. Gondolkodtak volna előre, nevezhették volna Stop Gyurcsány koalíció!-nak vagy várhattak volna az előválasztás végeredményéig és akkor nem kerültek volna ilyen helyzetbe, bárki is nyer.
Maraslako121
2021. szeptember 23. 19:39
Főzök egy kávét Jó a műsor
VakzKommondor
2021. szeptember 23. 19:29
Akkor most megy a fideszbe?
VakzKommondor
2021. szeptember 23. 19:22
Akkor most megy a fideszbe?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!