Munkaerőhiány van a hazai webshopoknál

2021. augusztus 11. 07:33

Terjeszkednének, de nem tudnak, mert nem tudnák kiszolgálni a keresletet.

2021. augusztus 11. 07:33
null

Nehezen tudják kiszolgálni a webáruházak a megnövekedett keresletet a munkaerőhiány miatt, a probléma a teljes e-kereskedelmet visszafogja – írta szerdai számában a Világgazdaság. A magyarországi e-kereskedelem tavalyi forgalma 909 milliárd forint volt, az előző évhez képest 45 százalékos növekedés részben a koronavírus-járvány okozta körülményeknek tudható be, viszont pont ez a robbanásszerű növekedés idézte elő az ágazat legnagyobb problémáját, a munkaerőhiányt.

Gál Kristóf, a Klikkmarketing alapítója a Világgazdaságnak elmondta: több olyan cég is van, amelynek vissza kell fognia a marketingjét, mert egyszerűen nem tudja kiszolgálni a keresletet. Ez egyértelműen azzal magyarázható, hogy nincs elég alkalmazott a vállalkozásban, a probléma a webshopok 30-40 százalékát érinti.

A szakember szerint a cégek jobb munkaszervezéssel, illetve a hatékonyság javításával kezelhetik a helyzetet. Arra is rámutatott, hogy mivel a munkaerő drágul, sokkal fontosabbá vált megőrizni a legjobb embereket. Ahol jó munkakörülményeket és fizetést tudnak biztosítani, ott most is képesek képzett szakembereket felvenni a céghez.

(MTI)

Nyitókép: Alza.hu Weboldal

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duhle78
2021. augusztus 11. 15:05
A mainstream média szokás szerint hazudik. Illetve nem bontja ki az igazság minden szeletét... Nem munkaerőhiány van, hanem tisztességes bért és törvényes, emberséges munkakörnyezetet biztosító cég hiány. "Érdekes módon", ahol a fentiek teljesülnek, oda egy állásra akár százan is jelentkeznek. Persze nem várom, h az itten, nagyobbrészt elmeroggyant nethuszár társaság ezt felfogja: lefoglalja az 1 bites agyukat a jobboldal vs. baloldal meccsének az aktuális állása.
Nuttika
2021. augusztus 11. 11:26
Ha emelnek a munkabéreken is több embert tudnának felvenni. De ugye profit maximalizálás, kiadás minimalizálás. Aztán meg kesergés, hogy munkaerő hiány.
amaurote
2021. augusztus 11. 09:52
hát amit nem nyaralásra, bulizásra meg étteremre költöttek az emberek, azt valahol máshol költik el. vagy gyűjtögetik.
teljesenertelmetlen
2021. augusztus 11. 09:30
Itt a 99% ÉHEZIK! Az 1% meg egész nap interneten rendel! :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!