Karácsony Gergely pártja továbbra is a Vadászati Világkiállítást támadja

2021. augusztus 07. 21:00

A Párbeszéd határozatban követeli, hogy a vadászati világkiállításra szánt 70 milliárd inkább a környezetvédelemre menjen.

2021. augusztus 07. 21:00
null

A Párbeszéd szerint ahelyett, hogy a szeptember 25. és október 14. között, Budapesten megrendezett „Egy a természettel” mottó alatt futó Vadászati és Természeti Világkiállításra költenénk 70 milliárd forintot,  ezt az összeget inkább állatvédelemre, környezetvédelemre, klímavédelemre és a természeti örökségeink védelmére kellene fordítani. 

Az eseményt az 1971-es vadászati világkiállítás 50 éves évfordulójára szervezi a kormány, amelyre az ország összes vadásztársaságának tagságát igyekszenek megmozgatni. 

„Az „Egy a Természettel” Vadászati ​​és Természeti Világkiállításhoz közeledve útjára indítottunk egy programsorozatot, amellyel az ország összes, körülbelül 1500 vadásztársaságának címkéjét igyekezünk megmozgatni” – mondta Kovács Zoltán az első állomáson, a sümegi Jakab Napokon.

A kormánybiztos a 16. gyakran megtartott rendezvény megnyitója hangsúlyozta: Budapest és Magyarország, 50 éve az 1971-es vadászati ​​világkiállítás után, szeptember 25. és október 14. között, a HUNGEXPO egész területén, 75 ezer négyzetméteren olyan kiállítást mutat be, amellyel tiszteleg a vadászat és a fenntartható természetgazdálkodás előtt.

Az ellenzék kezdetektől támadja az eseményt, kritizálták a vadászat sportjának embereten mivoltát, az esemény drágaságát, és a járványveszélyt. Legutóbb a kiállítás költségeit a Velencei tó vízpótlására költötték volna. 

Dorosz Dávid, a Párbeszéd politikusa korábban a HVG360 hasábjain arról írt, hogy a „Semjén-shownál kevés dolog illusztrálja jobban az egész Orbán-rendszer elferdített logikáját”. Dorosz szombati sajtótájékoztatóján azt hangsúlyozta: „70 milliárd forint megy el a fideszes 1% hízlalására, akkor, amikor a magyarok 99%-a épp leszakad, vagy egy helyben toporog” – mondta.

Dorosz Dávid bejelentette, hogy a Párbeszéd határozati javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek, hogy a vadászati kiállítás helyett az ökoszisztémák helyreállítása és a vadon élő állatok életterét növelő intézkedésekről. A határozat felszólítja a kormányt arra, hogy „még a magyar vadásztársadalmat is megosztó, korunk valós ökológiai problémái helyett egyes kormánytagok hobbijával foglalkozó Vadászati Kiállítást haladéktalanul mondja le, és az arra szánt több, mint 70 milliárd Ft-ot fordítsa a természet és a vadon élő állatok védelmét szolgáló intézkedésekre.”

Fotó: Párbeszéd, Dorosz Dávid, Facebook

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pomozi Sándor
2021. augusztus 09. 05:10
Karácsonynak van pártja hol? És kik a tagjai?
az ember
2021. augusztus 08. 21:55
Ezeknek még soha egyetlen építő megmozdulásuk nem volt. Csak tiltakoznak, negatív, romboló faszok.
nyugalom
2021. augusztus 08. 16:12
Melyik partja? Es? 00!
nyugalom
2021. augusztus 08. 15:32
Csak azert, mert meg a biciklizes is nehezen megy!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!