Elő a kívánságokkal, érkeznek a Perseidák!

2021. augusztus 11. 14:13

Augusztus 12-13-a éjjel láthatjuk a legtöbb hullócsillagot Magyarországon.

2021. augusztus 11. 14:13
null

Az év egyik leglátványosabb jelenségét figyelhetjük meg ezeken a napokon. A Föld pályája minden év augusztusában egy meteorraj pályáját keresztezi.

A Föld tömegvonzása néhány objektumot a meteorrajból magához vonz. Ezek a meteorok beérkezve a Föld légkörébe felizzanak, ez a látványos esemény a Perseidák hullócsillagainak jelensége.

Minden év augusztus 7-15. között lehet a legtöbb hullócsillagra számítani.

A hullócsillagok számának maximuma augusztus 12-13-ának éjjelén a leglátványosabb, természetesen csak akkor, ha ezt a meteorológiai viszonyok lehetővé teszik.

A sussfelnap.hu oldal időjárás előrejelzése szerint idén zavartalanul vadászhatjuk a hullócsillagokat, ugyanis az említett időszakban előreláthatólag zárt felhőzet nem takarja majd az égboltot, kellemes időben lehet részünk. 

(MTI)

Borítókép: MTI, Komka Péter

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bácskai Bicska
2021. augusztus 11. 16:03
A Blaha Lujza téri dugót igazán föloldhatná már valami szent ember. De ha közlekedésileg nem is megoldható, legalább csapjon a mennykő a Főbogármester Úr irodájának réz kilincsébe. Lehetőleg amikor nyúl érte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!