Semmisítsük meg a Hősök terét!

2021. július 12. 17:00

Sőt a magyar történelemből is törölni kéne őket, ne is emlékezzünk ezekre a kirekesztő figurákra.

2021. július 12. 17:00
Kovács András
Kovács András

„Az elmúlt hetekben elképedve figyeltem, hogyan számolja fel önmagát a nyugati civilizáció. A múlt átírása, a szobrok ledöntése, a teljesen értelmetlen térdeplés kapcsán arra jutottam, hogy itt lenne az ideje, hogy Magyarországon is egy nagyot lépjünk. A legjobb lépés az lenne, ha a Hősök terét teljesen lerombolnánk és az ott lévő szobrokat a Dunába hajítanánk. Nézzük is erre miért is lenne szükség.

A téren az alábbi szobrok láthatóak: középen: a Millenniumi emlékmű, az oszlop tetején Gábriel arkangyallal, a talapzaton Árpád fejedelemmel az élen. Mellette balra (Hátulról előre) Tétény, Ond, Kond. Mellette jobbra (hátulról előre) Tas, Huba, Előd.

bal oldali oszlopcsarnok (balról jobbra): Szent István, Szent László, Könyves Kálmán, II. András, IV. Béla, Károly Róbert, Nagy Lajos. Az oszlopcsarnok tetején az Andrássy út felé néz a Munka és Jólét szobra, a másik végén pedig a Háború lovas kocsija.

jobb oldali oszlopcsarnok (balról jobbra): Hunyadi János, Mátyás király, Bocskai István, Bethlen Gábor, Thököly Imre, II. Rákóczi Ferenc, Kossuth Lajos. Az oszlopcsarnok tetején az Andrássy út felé a Tudás és Dicsőség szobra, a másik végén, a Háborúval szemben pedig a Béke lovas kocsija áll.

Az előbb felsorolt személyek szinte mindegyike nem szerette az idegeneket, nem tisztelte a másságot, és a nőket, szegényeket, elesetteket is alacsonyabb rendű személyeknek tekintette. Ha ma Szent István, Szent László és Könyves Kálmán feltámadna minden bizonnyal szánalmasan gyengének nevezné a világ mai vezetőit.”

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2021. július 12. 21:43
Ne fessük falra az ördögöt. Rákosi annak idején szólt Budapest tanácselnökének, hogy a Milleniumi emlékművet meg kell változtatni. Akkor egyszer Pongrácz Kálmán a sarkára állt. - Jó, a Habsburgokat lecseréljük, de az angyal marad.
Gáspárameleg
2021. július 12. 19:23
Nincs facebookom, úgyhogy nem tudom megnézni, ez a Kovács András ez kicsoda?
tartarossz.blog
2021. július 12. 19:19
Ez plágium, én vetettem fel elsőként nyilvános fórumokon agitálva, hogy a Proletár Életek Számítanak mozgalom keretében az aberrált Könyves Kálmán szobrát le kell azonnal dönteni, mert ő vakítatta meg Álmos herceget és fiát a későbbi Vak Bélát.
MayorAnna
2021. július 12. 17:49
"Ha ma Szent István, Szent László és Könyves Kálmán feltámadna minden bizonnyal szánalmasan gyengének nevezné a világ mai vezetőit." - és akkor nem említettük időben távolabbi királyunkat - akivel való egyenes kapcsolatunk vörös posztó a magyargyűlölők szemében - Attila királyunkat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!