Gothár Péter ősszel újra rendezni fog

2021. június 19. 09:51

A Katonából 2019 őszén zaklatási botrány miatt kirúgott Gothár Péter ősszel a TÁP Színházban fog rendezni – árulta el Vajdai Vilmos.

2021. június 19. 09:51
null

Veiszer Alindával beszélgetett Vajdai Vilmos színész, rendező. A beszélgetés során szó esett a színházi zaklatásokról és a hatalommal való visszaélésről is – számolt be a Telex. Amikor a KERO- és a Gothár-ügy volt terítéken, kiderült,

hogy a Katonából 2019 őszén zaklatási botrány miatt kirúgott Gothár Péter ősszel a TÁP Színházban fog rendezni, amelyet maga Vajdai alapított.

Ha valaki rámond valakire valamit, vegyük úgy, hogy nem tudjuk, hogy mi van. De attól már az az ember el van ítélve. (...) Mondjuk eléggé elhisszük, eléggé valószínű, hogy tényleg úgy történt, és akkor most már ő az egész életére tűnjön el?” – magyarázza Vajdai Vilmos.

Szóval megadtad a nulláról kezdés lehetőségét – foglalja össze Alinda, mire a rendező a következőt feleli: „Persze. Itt nincs pénz, alakítsa, kezdje elölről. Miért ne? Színházat csináljon... Nem lehet végtelenül büntetni. Ráadásul Gothár volt az, aki az egyik legprogresszívebb a maga korosztályában, aki mai nyelven tud megszólalni, mai dolgokat tud mondani...”

A műsorvezető kérdésére, miszerint Vajdai nem tart-e a visszhangtól, a következő válasz érkezett:

Dehogynem. De azt gondolom, azzal, hogy nulláról indulhat, szinte semmi pénzből, miért ne kezdje el, miért ne mutassa meg, hogy tud? Szerintem ez a legtisztességesebb dolog.

Nyitókép: MTI / Kollányi Péter

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rocktoberi
2021. június 19. 14:43
Akkor nem állt meg az idő. Gothár halad tovább. Mi az a TÁP?
Szeredai
2021. június 19. 13:00
A ballibsiknek már rég ki kellett volna tüntetni a zaklatásai miatt ezt a szegény áldozatot, elnyomott, kirekesztett, meghurcolt szarkupacot.
llnnhegyi
2021. június 19. 12:06
Rendezze meg a Donáth család eroszaktevoinek életét.( önéletrajzi művész film)
Google
2021. június 19. 11:34
Ha csak azok rendeznenek, akik soha nem molesztaltak, keves eloadas lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!