Sajtóinformáció: kizárták Mirkóczki Ádámot az Egert vezető Egységben a Városért Egyesület elnökségéből

2021. május 25. 23:00

A lépésre a volt jobbikos politikus közelmúltbeli nyilatkozatai – miszerint nem tekinti magát az ellenzék részének – miatt kerülhetett sor.

2021. május 25. 23:00

Az egriügyek.hu információi szerint kedd esti ülésén az Egységben a Városért Egyesület (EVE) közgyűlése kizárta az elnökségi tagok közül Mirkóczki Ádámot, Eger polgármesterét. A kizárás mellett heten szavaztak, hárman ellene és volt egy tartózkodás is.

Ez az az egyesület, amely összefogta az ellenzéket az önkormányzati választásokra

A portál cikke szerint a lépésre többek között azért is került sor, mert az EVE elnökségének többsége szerint Mirkóczki Ádám a közelmúltban tett nyilatkozataival, miszerint ő már nem tekinti magát az ellenzék részének, szembe ment mindazzal, amiért létrejött az önkormányzati választások előtt az ellenzéki pártok egri erőinek összefogása.

A jelenlévő tagok többsége úgy ítélte meg, hogy Mirkóczki Ádám elmúlt hónapokban tett nyilatkozatai nincsenek összhangban az egyesület céljaival és értékrendjével

– fogalmaztak az indoklásban. Azonban hozzátették: „konstruktív együttműködésére, az egyesület tagjaként, a továbbiakban is számítunk”.

„Egyre hangsúlyosabban próbálta magát eltolni az ellenzéki pártoktól”

„A lépés részben meglepő, hiszen az ellenzéki párt központjaiból inkább arra biztatták az egri politikusokat, hogy a jövőre esedékes választások miatt ne teregessék ki a szennyest, ha lehet, de a frakció több tagja és Mirkóczki Ádám között az utóbbi időszakban már látható volt a feszültség. Elsőként Komlósi Csaba és Keresztes Zoltán önkormányzati képviselő lépett ki a várost irányító frakcióból. Ezt követően Mirkóczki Ádám többször is furcsa kijelentésekkel kezdett távolodni az egyesülettől, majd a polgármester a kommunikációjában – az országos és a helyi sajtóban egyaránt – egyre hangsúlyosabban próbálta magát eltolni az ellenzéki pártoktól” – emlékeztet az egriügyek.hu.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MZperXXL
2021. május 26. 12:39
"Elnézést, Virág elvtárs, ez az ítélet!" A tényeket már nem is kell megismerni, csak ítélkezni? Amikor Ausztriában leszállították Morales gépét (pedig azon miniszterelnök ült), akkor ki és hogyan szankciózta az USA-t és Ausztriát? Azt szabad, pedig közhatalmi méltóság, diplomáciai védettségű személy ült a gépen; a kis csicska leszállítása meg nemzetközi botrány? Elmész a sunyiba, emberke! Lukasenko csak azt a példát követte, amit a mintademokrácia mutatott neki - akkor meg mi a probléma? (Magánvéleményem, hogy egyik gépet sem lett volna szabad leszállítani, de aki az egyik ellen nem pampogott, az ne pampogjon a másik ellen sem. )
llnnhegyi
2021. május 26. 12:15
A jobbikból való kilépés, kizárás mind a nemzet javát szolgálja! Jövőre hősök lesznek. Ha a Fidesz Kdnp koalíciós pártok nem engedik ki a kezükből a győzelmet. Bizony bizony most ott van! Emiatt is kergultek, tébolyultak meg a mostani moslekkoaliciosok emberei, képviselői.
formaegy
2021. május 26. 10:04
Nevetve olvasom a ballibeseket. Amikor kiderült, hogy Mirkóczkit indítják polg.mesternek, nem egy, nem két nyilatkozat megjelent az ember jelleméről. Gerinctelen, elvtelen, hazug stb.stb. Az az ember aki képes jobbikos alapszervezeteket feloszlatni, majd még aznap csak a saját seggnyalóival egy újat alapítani - ugye ez jellemző a Jobbikra, és az mszp-re - szembeköpni azokat az emebreket akiknek köszönheti, hogy a feneke ott van ahol, akiknek köszönheti parazita életét, mi a francot vártak tőle? Az ilyen ember mindig egy jellemtelen, elvtelen, hazug, szélhámos lesz. Lásd. Karácsony. Most itt írják a negatív véleményeket rőla. Miért is? Ti akartátok, ti választottátok, akkor egyétek meg amit főztetek. Mit gondoltok Jakab különb? Neki is egy gazdatest kellett, mert már nem lenne Jobbik. Akkor csinálnak hátra arcot amikor az érdekük azt kívánja. Mintha nem ismertétek volna őket. Node ilyen emberekből álltok, akkor mi is a baj? Nézzetek végig csak a min.eln.jelölteken, és sírjátok el magatokat, hogy ilyen emberekre telik. Ennyi.
zakar zoltán béla
2021. május 26. 09:47
Ócska alak! Ár-olló!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!