Kívül-belül megújul a Vakok és Gyengénlátók Szövetségének szecessziós székháza

2021. április 23. 13:44

Teljeskörűen felújítják és bővítik a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének székházát mintegy 2,9 milliárd forintos állami támogatásból – közölte az emberi erőforrások minisztere pénteken a Facebook-oldalán.

2021. április 23. 13:44
null

Teljeskörűen felújítják, és bővítik a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének székházát. A projektet mintegy 2,9 milliárd forintos állami támogatásból valósítják meg. Kásler Miklós videójában ismertette, hogy a beruházás során megújítják a szövetség központjának otthont adó, műemléki védelem alatt álló Sipeki villát, és egy többfunkciós, 300 ember befogadására képes szolgáltatóházat építenek.

Az 1918-ban alakult szervezet mára már 86 ezer látássérült ember érdekeiket képviseli

– tudatta.    

A miniszter azt mondta: a munkálatok végeztével a szövetségnek egy modern, a 21. század igényeinek megfelelő székhelye lesz „annak a jegyében, hogy látássérült embertársainkkal a következő száz évben is együtt formálhassuk, és élhetőbbé tegyük a világot.”

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sörgyári megálló
2021. április 23. 21:34
Most nem nézek utána, de emlékeim szerint már 1836 körül volt vakok intézete és társadalmi adakozásból létesült.
Agnieszka
2021. április 23. 17:34
Ahhoz képest, h. a Fidesz mennyit "lop" az ország épül-szépül. Ideje lenni moslékéknak befejezni az állandó korrupció, lopás mantrát. A Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai korszak mit tud felmutatni? Siralmas, az Orbán gyűlölet mindent visz.
Knerten
2021. április 23. 16:26
Remélem, lesz pár bátor ember, aki hozzáláncolja magát, nehogy ellopja a mészárostiborc... :D Egyébként Magyarország egyik legszebb épülete, benne a csodálatos Nádor-teremmel, amelyhez fogható talán csak a szabadkai Városháza díszterme. Nemzeti kincs.
Box Hill
2021. április 23. 13:59
Minden régi szép épületet meg kell menteni! A szoc reált meg vigye az ördög!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!