A románok manelesztárokkal, félkarú rablókkal biztatnak oltakozásra. És mi?

2021. április 30. 16:53

Vannak sajátos román módszerek is, amelyek adott esetben az oltakozási kedv növekedését eredményezik.

2021. április 30. 16:53
Jean St'ay

„Mondani se kell: az embereknek tele van a hócipőjük a pandémiával, illetve a vele járó járványszigorral. Mindenki szeretne visszatérni az oly sokat emlegetett normalitáshoz, még akkor is, ha az nem lesz éppen olyan, mint a víruskorszak előtt.

Azon sem érdemes vitatkozni (persze megy a szájtépés azért, orrvérzésig, de halkan mondom, hiába), hogy a »bilincsek« kulcsát a lakosság minél nagyobb arányú beoltása jelenti. És örömmel látom, hogy a felelős román járványhatóságok végre rájöttek (ha megint kicsit későn is): nem csak a valamilyen külföldi minták hivatalnoki lemásolása a tuti. Vannak sajátos román módszerek is, amelyek adott esetben az oltakozási kedv növekedését eredményezik.

Ilyen például a manelesztárok bevonása az oltáskampány népszerűsítésébe. Elismerem, nehéz szembenézni azzal, hogy egy ország sorsát irányít(ani próbál)ó politikuséhoz képest egy gagyi díszletek közt ágáló manelesztár üzenete sokkal, de sokkal több emberhez elér. Magyarán: Florin Salam vagy Tzanca Uraganu sokkal több embert tud meggyőzni az oltakozás szükséges voltáról, mint Florin Cîțu, Ludovic Orban, Dan Barna és Kelemen Hunor elképzelt kórusa. És tessék, maga a nemzeti oltáskampány vezetője, Valeriu Gheorghiță is elismerte az elemi igazságot. Tudtommal konkrétan oltásra buzdító manele nincs még, de a jelek szerint hamarosan lesz, és akkor táncolva-dalolva vonul majd sok-sok ember a tű alá.”

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tót Ottó
2021. április 30. 22:05
Idegesítő.Követek pár kinti magyar oldalt a facén.Egyszer nem láttam még hogy érdekelné őket mi van az anyaországban.Csak tolják a román szemetet.Ők már végkép elcsatolták magukat pusztán csak magyarul írnak?
DrPepper
2021. április 30. 21:08
Egyelőre nálunk még manele sztárok nélkül is megy. Persze lehet, hogy nálunk is lesznek rétegek, akik csak Kis Grofó hívó szavára lesznek hajlandóak elfogadni az oltást. De vicces, hogy keleti szomszédainknál már 20%-os átoltottság mellett is ilyen csodafegyverre van szükség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!