Kiteszik a magyarokat butázó Pörzse Sándort a Jobbik sajtóalapítványából?

2021. március 01. 17:53

A Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány kuratóriumában ott ül a magyarokat Havas Henrikkel együtt gyalázó Pörzse. Hogy maradhat-e, az a testület következő ülését követően derül ki – tudta meg a Mandiner.

2021. március 01. 17:53
null
Pálfy Dániel Ábel

A Jobbik sajtóalapítványa, a Kiegyensúlyozott Médiáért alapítvány kuratóriuma dönt majd a magyar embereket butának nevező Pörzse Sándor sorsáról, következő ülésén – értesültünk.

„Természetesen nem értek egyet vele” – mondta megkeresésünkre Nunkovics Tibor, a testület tagja, a párt országgyűlési képviselője, mikor arról kérdeztük azonosul-e Pörzse szavaival. Amikor arról érdeklődtünk, nem gondolja-e, hogy Pörzse kijelentésével méltatlanná vált az alapítvány vezető testületében betöltött tisztségére és megválnak-e tőle ezért, azt válaszolta, ezt a testület következő ülésén (várhatóan még e hónapban) „meg fogják beszélni”.

Emlékezetes, a napokban óriási botrányt kavart, hogy az N1 Tv-ben Havas Henrikkel együtt Pörzse Sándor, egykori jobbikos parlamenti képviselő és Magyar Gárda-alapító, butának nevezte a magyar embereket. Az expolitikus a jobbikos televízió adásában úgy fogalmazott, 

Nem tudok mást mondani”.

Pörzse a kijelentés előtt kifejtette, hogy régebben hitt benne, hogy a magyar a kiválasztott nemzet, de aztán „megvilágosodott”.

„A magyar az buta” – kontrázott erre Havas Henrik, majd azt fejtegette, hogy Trianon után kizárólag a parasztok és a zsellérek maradtak Magyarországon. „És ezek most gyűlölik Budapestet, amelyik valóban világváros, valóban multinacionális, valami egészen elképesztő kulturális háttere van, és ezek a parasztok ezt nem bírják elviselni” – fogalmazott.

Mindez a Jobbik sajtóalapítványa által pénzelt N1 Tv-ben hangzott el, ahol az  alapítványi kurátor Pörzse Sándor több műsor rendszeres szereplője.

Az említett részt az alábbi videó 20. percétől tudják megtekinteni:

Az ügyben megkerestük a Jobbikot, hogy megkérdezzük, egyetértenek-e volt politikusukkal, és jelenlegi újságírójukkal Pörzse Sándorral, aki szerint a magyar nép buta.

A párt egyelőre nem reagált kérdéseinkre.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
radagast
2021. március 02. 18:12
Sanyika ha kell náci,ha kell libsi,ha kell akkor komcsi,attól függ mennyi a tarifa.Nem a legélesebb kés a fiókban,akárcsak a gabóca.Akár fideszes is lehet,van az a pénz,csak a fidesznél már ismerik.
kálmi
2021. március 01. 20:39
Az, hogy Budapest ma világváros és, hogy elképesztő kulturális háttere van ezt ez a kormány teremtette meg, akit azok a magyarok választottak meg, akiket ezek butának, parasztnak tartanak. Két arrogáns barom egyik sem különb a másiknál. Pörzse még mocskosabb, mert szemben vele Havas legalább mindig ilyen volt, ezt az arcát mutatta.
CirmoS
2021. március 01. 20:14
Pörzse nagy utat járt be.... Igazi köpönyeg forgató...... Undormány! Ahogy a mondás tartja: volt ez már minden, csak akasztott ember nem.
nempolitizálok
2021. március 01. 19:59
Gyurcsány már ajánlatot tett neki. Egyre butábbak a ballibsi szavazók, sok szakember kell az aljáról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!