Közzétették a bővített bértámogatás érintett ágazatainak listáját

2021. március 05. 22:24

Az érintett tevékenységet végzőknek márciusban nem kell bérleti díjat fizetniük az állami vagy önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok esetében.

2021. március 05. 22:24

Közzétette a kormány a honlapján pénteken, mely ágazatok kapnak segítséget a bővített bértámogatás révén. A tájékoztatóban azt írták: a kormány a bértámogatás kiterjesztésével jelentős támogatást nyújt a bezárás által érintett gazdasági ágazatok szereplőinek.

– fogalmaztak, hozzátéve: a cél az, hogy a járvány alatt is megvédjenek minden magyar munkahelyet.

Azt írták: a kibővített bértámogatás részleteit tartalmazó kormányrendelet még pénteken megjelenik. Az új szabályok értelmében az érintett ágazatok március hónapra vehetik igénybe a bértámogatást. Az érintett tevékenységet végzőknek

márciusban nem kell bérleti díjat fizetniük az állami vagy önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok esetében.

A már megfizetett bérleti díjakat március 16-ig vissza kell fizetni.

A kormányrendelet egy további fontos rendelkezése, hogy a kata szerint adózó vállalkozások és vállalkozók, valamint a személyi jövedelemadóról szóló törvény szerinti egyéni vállalkozók is mentesülnek a kata, illetve a szociális hozzájárulási adó fizetési kötelezettsége alól – közölték.

Az érintett ágazatok a kormány honlapján olvashatók.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2021. március 06. 12:46
Helyes testtartás!
OberEnnsinnen
2021. március 06. 07:30
Mind a kilenc darab budapesti polgármester, élükön Karibabával, KIVÁLÓAN TELJESÍT, már ami a kerületi, fővárosi kasszákban talált több tíz-, százmilliárd elégetését jelenti. Csak a kormány, aki "kirabolja" őket, az Orbán-kormány csupán a harmadik: "Uniós oltási rangsor: Magyarország előkelő helyen 2021. március 5. 19:51 Az ország jóval az uniós átlagon felül teljesít." 1. Málta 11,2%, 2. Dánia 8,3, 3. Magyarország 8,0 Igaz, 24-et megelőzünk, de akkor is: "Lehetnénk elsők, ha Orbánék nem lopnának a Covid-on is MészárosLőrincnek, Orbánrahelnek adják oda az emberek pénzét, amit az EU küld!" - ezt Szabó Tímea maga mondta a Soros-seggdugó szájával tegnap este az AAATÉVÉÉÉ.n...
Romentumos Gyurcsányjugend
2021. március 06. 06:06
Ja, Déri Tibor nagyon elkúrta Újpestet.
Romentumos Gyurcsányjugend
2021. március 06. 06:05
"Jajj de szar az élet", otthon kell ülni a picsába és még támogatást is kapunk érte. A Böszmeasszonyságtól mit fogtok hülye gyerekek? Mert azt senki se gondolja túlságosan komolyan, hogy a román Feri-Győr Bandita túlságosan sokáig lesz miniszterelnök, megbuktatják 5 perc alatt, mint a Medgyessy Pétert.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!