Varga Judit: A Facebook 3,8 milliárd forint reklámadót fizetett be a magyar költségvetésbe

2021. február 12. 12:40

Az igazságügyi miniszter kijelentette, a nagy technológiai cégek átlátható, ellenőrizhető és törvényes működését szeretnék elérni.

2021. február 12. 12:40
null

Az igazságügyi miniszter „fontos és jó irányba tett lépésről” számolt be a nagy technológiai cégekkel történő törvényes és rendezett együttműködésben pénteken a Facebook-oldalán. Varga Judit a bejegyzésében ismertette, hogy a Facebook 3,8 milliárd forint reklámadót fizetett be a magyar költségvetésbe, ezzel minden Magyarországon törvényesen működő vállalathoz hasonlóan – eleget téve közteherviselési kötelezettségének.

Sokan azt állították, hogy a technológiai cégek nem tartják majd be a magyar szabályokat, mostantól viszont joggal feltételezhető, hogy a technológiai cégek is a törvényes működés mellett köteleződtek el – vélekedett. A miniszter bejegyzése szerint az Igazságügyi Minisztérium (IM) a nagy technológiai cégek átlátható, ellenőrizhető és törvényes működését szeretné elérni. Semmi mást, mint ami minden cégre, nagyvállalatra vagy kisvállalkozóra is vonatkozik Magyarországon – írta. Hozzátette: az IM továbbra is részt vesz az Európai Unió hasonló irányú szabályozásának előkészítésében.

(MTI)

(Fotó: Varga Judit igazságügyi miniszter, mielőtt megnyitó expozéját tartja az alaptörvény kilencedik módosítását tartalmazó javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 18-án.MTI/Koszticsák Szilárd)

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
józan paraszti ész
2021. február 12. 19:39
Az irány jó, az összeg kevés!
llnnhegyi
2021. február 12. 16:18
Kezdetnek rendben van!
satman11
2021. február 12. 14:26
Bartelezzük le ezzel a komcsi cukros bácsival, hogy nem kell fizetni, de a magyar törvények szerinti szólásszabadságot biztosítani köteles és törlésre csak a magyar bíróságnak legyen joga....álmodozok...
balbako_
2021. február 12. 14:16
Most már csak a jobboldalt sújtó Facebook határozatokat kéne töröltetni, illetve büntetni a cég politizálását és akkor rendben vagyunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!