Elvesztette mindkét szülőjét a koronavírus miatt egy hatéves kislány Magyarországon

2021. február 19. 17:32

45 éves édesapját és 36 éves édesanyját is koronavírus-fertőzés miatt vesztette el egy hatéves kislány múlt hét végén – írta meg a Szeretlek Magyarország.

2021. február 19. 17:32
null

A történetet az elhunytak egyik hozzátartozója írta meg. A Szeretlek Magyarország cikke szerint a férfi 45 éves unokatestvérét február elsején tesztelték, másnapra ki is derült, hogy valóban koronavírussal fertőzött. Egy hét múlva légzési nehézségekkel kórházba is került, négy nappal később pedig a feleségét is bevitték, ezután pedig a férfi édesapját is, szüleivel ugyanis még találkozott azt megelőzően, hogy megtudta volna: beteg.

A férfi hamarosan elhunyt, majd felesége is belehalt a vírus szövődményeibe.

A család rokona úgy fogalmazott: „Úgy látom, erre egy éve nincs kitalálva semmi. Lehetne védőruhát rendszeresíteni a háziorvosnál például, egy kis odafigyeléssel lehetne rendszer, kinek és hogyan kell a hírt közölnie egyedül lévő emberrel, akinek utána egyedül kell mindezt feldolgoznia.”

(Címlapkép: illusztráció, Hóembert épít egy férfi unokájával havazás után. Fotó: MTI/Varga György)

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
klemencz gizella
2021. február 20. 05:28
Kruzslicz Dávid (38) a Szeretlek Magyarország Médiacsoport vezetője és egyik tulajdonosa. Saját cégének irányítása mellett az RTL és az RTL2 híradóinak felelős szerkesztője. Korábban 6 éven át a Házon kívül című Pulitzer-emlékdíjas magazin vezető politikai és gazdasági riportere volt, 2000-ben pedig részt vett az RTL hírportáljának megtervezésében. Évekig tanított a Szegedi Tudományegyetemen és a Budapesti Médiaintézetben. Nos ezek után megkérdőjelezhető a cikk hitelessége,hisz aki nézett már retek klub híradót ......:((((
CyberG
2021. február 19. 20:39
Egyébként a "Szeretlek Magyarország" jó szokásához híven még ezt a szörnyű tragédiát a prolik hergelésére használja fel. Mandi megint a lényeget nem idézte, pedig a cikk már a bevezetőben a kormány ekézésével nyítt. "A gyerek egyetlen nap alatt lett árva. A vele maradt rokonokban sok a kérdés, és több segítséget várnának az államtól. Szerintük egy év után sem világos, kinek, mit kell tennie ilyenkor. " A cikk 50%-ban a kormány és az egészségügy fikázásáról szól. Ráadásul, az egész cikk a következő ordas nagy csúsztatásra van kihegyezve: "Egy évvel a vírus megjelenése után sincsenek kidolgozott protokollok, megoldások, hogy egy ilyen esetben kinek mit és hogyan kell, lehet megtennie" Az árvaság, gyámság, örökbefogadás ezzel kapcsolatos támogatás stb.-re vonatkozó jogszabályok törvények évtizedek óta léteznek. Ezen jogszabályok nem a halál okától függenek...
EMM195
2021. február 19. 18:46
Esetleg nem az orvosnál kell a védőruha, hanem a szüleinknél a maszk, ha meglátogatjuk őket. Meg az unokatestvérünknél. Járvány idején. Nagyon sajnálom a kislányt, a szüleit, de az ész nélküli vagdalkozás nem segít.
Zsolt75
2021. február 19. 18:25
Szörnyű. Szegény kislány.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!