A mozgáskorlátozottak jogi lépéseket fontolgatnak a fővárossal szemben

2021. február 09. 08:10

Azt sérelmezik, hogy a hírek szerint elmaradhat az M3-as metró akadálymentesítése.

2021. február 09. 08:10

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége ismételten jogi úton szerez érvényt az egyenlő bánásmód követelményének, amennyiben átcsoportosítják az M3-as metróvonal állomásainak akadálymentesítésére félretett összeget, és ezzel részben vagy egészben meghiúsul az M3-as metróvonal akadálymentesítése, írják a szövetségük honlapján.

Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke Karácsony Gergely főpolgármesternek írt levelében a jogsértőnek nevezte a főváros – sajtóhírek nyomán napvilágot látott – tervezett lépéseit, mely – mint fogalmaznak – „semmibe veszi a szövetség és a Fővárosi Önkormányzat közötti, a mozgáskorlátozott emberek méltóságteljes és biztonságos közlekedését garantáló érvényes megállapodást”.

Kovács Ágnes a főpolgármester haladéktalan tájékoztatását kérte, különös tekintettel Karácsony Gergely korábbi ígéretére, miszerint a főváros tartja magát a korábbi megállapodáshoz.

(meosz.hu)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jánosbácsi
2021. február 09. 09:57
Ez még Tarlós István sara.
zakar zoltán béla
2021. február 09. 09:55
Klímát a biciklikre és méhkast! .............
zakar zoltán béla
2021. február 09. 09:55
Klímát a biciklikre és méhkast! .............
villogókékfog
2021. február 09. 09:53
Emlékszem mekkora ballib kórus fröcsögött Tarlósra. Bezzeg geriferi aláírógép, ő a cuki polgi. Hogy ásnák már el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!