Máté Gábor szerint a zaklatási ügyet most nem szabad nagy dobra verni

2020. október 14. 10:42

Mert az egész színház kerül bajba, ahogy az ő példájuk mutatja.

2020. október 14. 10:42
null

Nem volt kár beleállni Gothár Péter zaklatási ügyébe, mert történtek változások, de senkit nem biztatna arra, hogy álljon ki ilyen problémával – ezt mondta Veiszer Alindának adott interjúban a Katona József Színház főigazgatója, Máté Gábor. A Belvárosi Színházban tartott beszélgetésen a színész-rendezőt arról kérdezték, hogyan látja utólag az esetet. Máté Gábor úgy fogalmazott, „most az ilyen esetet nem szabad nagy dobra verni.” Elmondása szerint azért, mert amint náluk megtette valaki, az egész színház került bajba – írta meg a Magyar Hang.

A másik interjúalany, Mácsai Pál azon gondolkozott, mi történt volna, ha nem Karácsony Gergely nyeri a tavalyi főpolgármester-választást. „Nagy lenne-e a pofánk? Hát, ez az igazi kérdés” – jelentette ki. Elmondása szerint mióta „védelem” alá kerültek, azaz fővárosi fenntartású intézménnyé váltak, az foglalkoztatja, ebből a pozícióból hogyan lehet beszélni a politikáról. Most szerinte kevesebb bátorság kell hozzá. De arra jutott, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) ügyében akkor is felemelték volna a szavuk, ha nincsenek biztonságban. Szóba került az is, a két színművész sajnálja-e, hogy beültek a POSZT tanácsadó testületébe. Máté Gábor elmondta, megbánta-e, hogy meghívta Vidnyánszky Attilát a saját osztályába, Mácsai Pedig arról vallott, hogy nem hívta rendezni a Nemzeti Színház főigazgatóját.

Kép forrása: a Katona József Színház Facebook-oldala

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2020. október 15. 08:38
Szóval... egy "liberális" a "tranzparencia" ellen van... Na szépen vagyunk!...
TMATMA
2020. október 15. 00:11
Gazemberek, akik annak örülnek, hogy az aljasság "védelem" alatt áll.
TMATMA
2020. október 15. 00:11
Gazemberek, akik annak örülnek, hogy az aljasság "védelem" alatt áll.
bpe
2020. október 14. 19:31
tanácsadók kora.. +címmel
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!