Gyurcsány Ferenc lánya Iványi Gábor marketingeseként dolgozik

2020. október 07. 12:37

Az Oltalom Karitatív Egyesületben kimondottan jó fizetések vannak egy egykori alkalmazott szerint.

2020. október 07. 12:37
null

A Demokratikus Koalíció elnöke nemrég az Országgyűlésben szónoklatban támadt a kormánynak Iványi Gábor egyházának „kivéreztetése” miatt. A Magyar Nemzet közben kiderítette, hogy a lánya, Gyurcsány Anna marketingesként dolgozik az Oltalom Karitatív Egyesületnél. „Először önkéntesként dolgozott a hajléktalanszállón” – mondta el a lapnak az Oltalom Karitatív Egyesületnél dolgozó informátor Gyurcsány Anna foglalkoztatásáról. Hozzátette: Gyurcsány Ferenc lányát kedves fiatal lánynak ismerte meg, de a felső vezetők által védett személynek számított. „Önkéntesként ugyanazt a munkát elvégezte mint a többiek, még külső szolgálatot is ellátott, amikor az utcán élő hajléktalanokat kellett felkeresni. Továbblépésként a fűtött udvarban dolgozott, azon a helyen, ahová az alkoholos befolyásoltságú hajléktalanokat is beengedték” – emlékezett vissza az egykor ott dolgozó szociális munkás.

Kivéreztetés?

Az informátor hozzátette, hogy Gyurcsány lánya rendkívül gyorsan haladt felfelé a ranglétrán, hamar irodai pozícióhoz jutott. A Magyar Nemzet megtalált Gyurcsány Anna LinkedIn profilját is, ahol az egyesület marketingkoordinátoraként tünteti fel magát. A lap kérdésére a DK elnöke is megerősítette: lánya valóban az egyesületnél dolgozik. „Iványi Gábor hajléktalanszállója közkedvelt a szociális munkások körében, ugyanis szociális munkát ellátó intézményektől eltérve kimondottan jó fizetések vannak. Egy átlagos dolgozó nettóban 250-300 ezer forintot is megkeres egy hónapban, ezért is érthetetlenek a kivéreztetésről szóló hírek, ugyanis az állami normatíva biztosítja a szociális munkások kiemelkedő bérét” – árulta el lapunknak az egykori dolgozó.

A DK már 2012-ben Iványit javasolta államfőnek

Iványi Gábor perben és ahogy látom, haragban áll önökkel. Azzal a veszéllyel néz szembe, hogy az önök állami közműszolgáltató cége lekapcsolja a gázt, ezért majd nem tud szállást és enni adni a rászorultaknak” – szólalt fel a DK elnöke, aki beszédében azt akarta láttatni, hogy a kormány nem ad támogatást egy szegényeket oltalmazó lelkésznek. Emlékezetes pillanat volt, amikor 2012-ben az egyházi jogállását elveszítő Magyar Evangéliumi Testvérközösség vezetőjét javasolta államfőnek Gyurcsány Ferenc.

Kivéreztetés helyett többlettámogatás

Az Iványi által vezetett Oltalom Karitatív Egyesület csak az utóbbi nyolc évben két és fél milliárd forint többlettámogatást kapott az Emberi Erőforrások Minisztériumától – írta meg a Magyar Nemzet.

Fotó: Iványi Gábor metodista lelkész beszél az Alkotmány utca és a Kossuth tér sarkán a Szabad oktatást! és az Egymillióan az internetadó ellen Facebook-csoportok demonstrációján, amelyet Nincs hova hátrálnunk! címmel tartanak Budapesten 2014. december 16-án. MTI Fotó: Marjai János

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2020. október 31. 10:41
Összenő ami összetartozik!
Agricola
2020. október 10. 10:49
"Az Oltalom Karitatív Egyesületben kimondottan jó fizetések vannak egy egykori alkalmazott szerint." Egykor Jézus így szólt tanítványaihoz: ,"Bizony, mondom nektek: a gazdag ember nehezen tud bemenni a mennyek országába. S újra mondom nektek: Könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint a gazdagnak bemenni az Isten országába." A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség, vezető lelkésze Iványi Gábor. Ahhoz képest, hogy azt állítják, hogy ők Jézus tanítását követik, nagyon keményen gyűlölködnek, ha az állam nem ad annyi pénzt nekik amennyit ők elegendőnek tartanak, ilyenkor rossz hírét keltik azoknak akik nem tejeltek nekik elég bőkezűen. Az anyagi jólét könnyen elsodorhatja az embert az örök élet útjáról. Szokráteszről írják, hogy egy nap eszeveszetten futott egy ember elől. Valaki kíváncsian megkérdezte tőle, hogy miért fut ilyen gyorsan, milyen veszély fenyegeti. A gondolkodó pedig elmondta, hogy az az ember, aki követte aranyat akart neki adni. Már az ókori gondolkodók is ilyen veszélyesnek tartották a vagyont. A gazdagság önmagában nem bűn, de veszélyt jelent azoknak, akik nem tudnak vele rendesen bánni. A gazdag ifjú mivel oly annyira ragaszkodott a vagyonához, szomorúan távozott Jézustól. Csak egy karnyújtásnyira volt tőle az apostolság, de szíve már a gazdagság rabja volt. Nem tudott lemondani mindenéről. Ilyen állapotban nehezen lehet követni a jézusi egyszerűséget.
Harangláb
2020. október 08. 22:50
Forgathatták, meg pelenkázhatták szegények azt a tohonya szdsz-es hústornyot...
Menhetten
2020. október 08. 18:49
Kötelezném az összes szarházit, akik az Iványi Gáboréknál dolgozó Gyurcsány Annát minősítgetik, hogy minimum egy napot töltsenek el a fedél nélküli emberek között. Menjenek a hajléktalanok közé, és nézzenek szembe az elesettekkel, a nyomorba taszítottakkal, és mindazokkal, akik nem önszántukból lettek hajléktalanok. Legyen bátorságuk szembenézni a valósággal pontosan ugyanúgy, ahogy ez a fiatal lány teszi. Tudom, eszük ágában sincs ezt megtenni, mert ahhoz nem elég bátrak, ahhoz sem eszük, sem szívük nincs. Hamarosan két éve lesz annak, hogy a kormány a hajléktalanokkal szemben kreált egy irgalmatlan törvényt. Olyat, amely kiradírozza a keresztényi könyörületet, a nincstelenek felemelését és az emberséget. A törvénnyel párhuzamosan azt is megtapasztalhattuk, hogy nem csak a fedél nélküliek és a rászorulók jelentenek számukra üldözendő célpontot, hanem az őket segítők is. Ez az év különösen rávilágít erre. Oltalom Egyesület, Igazgyöngy Alapítvány és azok a civilek, szakemberek, akik még őrzik a humánum kicsinyke szigeteit, akik az éhes, fázó, beteg, kisemmizett embereknek kezet nyújtanak, őket ez a kormány ellenségként kezeli. Gyurcsány Annát is, és a hozzá hasonló fiatalokat is. Mindannyiunk, akik nem kérünk a gyűlöletből, a kirekesztésből, mindannyian célpontok vagyunk...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!