Ferenc pápa: A homoszexuális embereknek joguk van arra, hogy családban éljenek

2020. október 21. 20:07

A róla szóló, szerdán bemutatott dokumentumfilmben nyilatkozott a Szentatya, erről az Euronews számolt be.

2020. október 21. 20:07
null

Az azonos nemű párok számára lehetővé kell tenni a bejegyzett élettársi kapcsolatot jogaik biztosítása érdekében – jelentette ki Ferenc pápa a róla szóló, szerdán bemutatott dokumentumfilmben, erről az Euronews számol be. Ez hét évvel ezelőtti megválasztása óta a legvilágosabb kiállás a melegek jogai mellett.

„A homoszexuális embereknek joguk van arra, hogy családban éljenek. Ők is Isten gyermekei, és joguk van arra, hogy családjuk legyen. Emiatt senkit sem szabad kiutasítani vagy szenvedésre késztetni” – mondta az egyházfő a Evgeni Afineevsky rendezőnek adott interjújában.

„Bejegyzett élettársi kapcsolatra vonatkozó törvényre van szükség, hogy ily módon jogilag védettek lehessenek. Én emellett álltam ki” – fogalmazott.

(Euronews)

(Fotó: MTI)

Összesen 278 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
legkisebbek közül
2020. október 23. 11:22
Elnézést, helyesbítek, hiszen a médiák irányába sem általánosíthatunk, azokat is emberek alkotják s minden ember esetében igazságot képez, az embert a saját megtermett gyümölcseik jellemzik.
Augustus1
2020. október 23. 11:02
Még egy árnyalás, az Amoris laetitiaból: Azon törekvésekkel kapcsolatban, melyek a házassággal egyenlővé akarják tenni a homoszexuális személyek közötti kapcsolatot, nincs semmi alapja annak, hogy hasonlóságokat vagy akár csak távoli analógiákat lehetne megállapítani az egyneműek együttélése és Istennek a házasságra és a családra vonatkozó terve között. A "családban élés" pedig arra vonatkozott, ha egy családban kiderül a gyerekről, hogy buzi, ne taszítsa ki a család.
luzitanxaver
2020. október 22. 15:35
Persze. Lehet apjuk is meg anyjuk is, pont mint mindenki másnak.
Augustus1
2020. október 22. 13:17
Azért ez egy kicsit árnyalja a képet: "Megválasztása előtt, még Buenos Aires érsekeként ellenezte a melegházasság engedélyezését, és helyette az azonos neműek regisztrált élettársi kapcsolatának elismerését szorgalmazta." A hangsúlyt a "helyette" szóra tenném. Az más kérdés, hogy az Egyháznak nem kellene egyáltalán foglakoznia az élettársi kapcsolattal, sem azonos, sem különnemű emberek esetében, mert annak semmiféle keresztény tartalma nincs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!