Amina Mohamedet és Liam Foxot támogatja Magyarország a WTO főigazgató posztjáért folyó versenyben

2020. szeptember 20. 17:44

A döntést Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter közölte Facebook-oldalán.

2020. szeptember 20. 17:44

Amina Mohamed korábbi kenyai külügyminisztert és Liam Foxot, a britek volt kereskedelmi miniszterét támogatjuk a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) főigazgatói posztjára – közölte a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap közösségi oldalán. Szijjártó Péter bejegyzésében azt írta: hamarosan új főigazgatót választ a WTO, az új világgazdasági, világkereskedelmi rendszer felépítése szempontjából meghatározó intézmény vezetésére még öten vannak versenyben, október elején pedig ketten maradnak a döntő körre.

Közölte: péntek este Boris Johnson brit miniszterelnökkel egyeztettek telefonon a következő lépésekről. „A második szavazási körben így két volt kollégámat, Amina Mohamed korábbi kenyai külügyminisztert és Liam Foxot, a britek volt kereskedelmi miniszterét fogjuk támogatni” – fogalmazott Szijjártó Péter.

(MTI)

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
furunkulus13
2020. szeptember 21. 01:36
Szegény külügyminiszter ur, nem tudja miket beszél.Uj világkereskedelmi rendszer felépitéséről szó sincs, miután a jelenlegi most van összedűlőben, miután a főszereplő USA leblokkolta a WTO rendszer lényegét, a vitarendezési eljárást. Azevedo főigazgató elmenekült a süllyedő hajóról, és csupa jelentéktelen senki jelentkezik utódnak. Liam Fox támogatása egy agyrém, az illető Angliában közröhej tárgya, szakmai hozzáértése legendásan nulla!!
kunfia
2020. szeptember 20. 18:49
Orbánnak ők fizettek legtöbbet?
Szuverén maffiaállam
2020. szeptember 20. 18:12
Mohamed??
LAW AND ORDER
2020. szeptember 20. 17:52
Nagyszerű jelöltek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!