Átlagbérig ingyenes bankolást sürget a Jobbik

2020. augusztus 11. 12:38

Z. Kárpát Dániel kiemelte, hogy arányaiban itt a legdrágább a bankolás Európában.

2020. augusztus 11. 12:38

Tegyék ingyenessé a banki alapműveleteket azok számára, akiknek jövedelme nem haladja meg az átlagbért – sürgette keddi budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke. Az ellenzéki politikus arról beszélt: egy jegybanki elemzés mutatta ki, hogy Európában a fizetésekhez képest Magyarországon a legdrágább a bankolás, az utóbbi tíz évben pedig csak romlott ez az arány, kiugró magasságba emelve a műveletek árát.

Felháborítónak tartjuk azt, hogy az elkerülhetetlen, a mindennapi életvitelhez szükséges tranzakciók esetében indokolatlan terhek vannak az embereken, főleg azért, mert Magyarország kormánya ezt hagyja – fogalmazott. Z. Kárpát Dániel azt emelte ki: miközben a pártok, az önkormányzatok és a vállalkozások kivették részüket a koronavírus-járvány elleni védekezésből, a pénzintézetek ismét támogatást kaptak, hiszen a kormány „a bankokra kivetett látszólagos adót” engedi leírni a következő években és plusz jegybanki hitelkeretet is biztosított nekik. A jobbikos képviselő kérdésre válaszolva azt közölte, a napokban országgyűlési határozati javaslat formájában a törvényhozás elé terjesztik felvetésüket.

(MTI)

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2020. augusztus 11. 21:53
Én izgalommal várom a számlavezető bankok névre szóló tájékoztató levelét az éves banki költségekről.
brekker
2020. augusztus 11. 19:13
Megvan a megoldás: Tegyük közjószággá a számlavezetést! http://www.penzriport.hu/tegyuk-kozjoszagga-a-szamlavezetest Ha felvállalnátok, valószínűleg elzárulnának a pénzcsapok, amiből fenntartjátok magatokat, viszont senki sem mondhatná rátok, hogy egy ál-rendszerellenes köcsög párt vagytok, akit azért tart ki a gazdája, hogy koalícióban Gyurcsánnyal, Magyarország pozícióit gyengítse, beintésre.
Jack Reynor
2020. augusztus 11. 15:48
Z Kárpát fizesse ki a bankolási költségeket, akinek akarja, tessék, segítsen, ajánlja fel a vagyonát rá.
zakar zoltán béla
2020. augusztus 11. 15:38
zozozorro a párt nélküli apaca
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!