EMMI: Nem igaz, hogy minden negyedik beteg kórházi fertőzésként kapta el a koronavírus-megbetegedést

2020. július 17. 17:49

A minisztérium szerint Karácsony és az ellenzék szándékosan félreértelmezi az adatokat.

2020. július 17. 17:49
null

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az atv-nek küldött nyilatkozatában cáfolta, hogy minden negyedik beteg kórházban kapta volna el a koronavírust. Az állítást Müller Cecília országos tisztifőorvos a fővárosnak küldött tájékoztató levele alapján az index jelentette meg, majd Karácsony Gergely főpolgármester is erről posztolt a facebookon.  

Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük a minisztérium nyilatkozatát.

„Karácsony Gergely és az ellenzék tudatosan félremagyarázza a tisztifőorvos által jóhiszeműen közölt adatokat. Szó sincs arról, hogy minden negyedik beteg kórházban fertőződött volna meg koronavírussal, ugyanis nemzetközi előírás szerint minden fertőzést, amelynek tünetei 48 órával a kórházba történt felvétel után jelentkeznek, azt mind kórházi fertőzésnek kell tekinteni. Az új koronavírus-fertőzés lappangási ideje egytől tizennégy napig terjed. Ez azt jelenti, hogy amennyiben egy intézményben ápolt betegnél ezen időn belül jelentkeznek a fertőzésre jellemző tünetek, akkor nem lehet megmondani, hogy az adott intézményben fertőződött meg, vagy már a lappangási időben került felvételre.

Nem mellesleg a kórházak több száz, az idősotthonokból beszállított fertőzöttet ápoltak, ez így volt a Pesti úti idősotthon lakói esetében is. Sajnálattal látjuk, hogy a járványt továbbra is politikai csatározásra használja az ellenzék.”

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2020. július 21. 20:43
Aki a kormánynál ül annak kell a táblákra és a lámpákra figyelni. Az anyós ülésről másra is figyelhetnek. Van aki a pirosat rózsaszínnek látja, és a kocsit ennek megfelelően vezeti.
istvanpeter
2020. július 18. 14:36
Tehát ugyebár, ez a félnótás azt állítja, hogy mindenki, aki bement a kórházba, klinikára bemutatott két negatív koronavírus leletet, ami kozmikus hazugság.
barany
2020. július 18. 13:38
Ballibék úgy hazudnak, mintha könyvből olvasnák. Ez az egy dolog, amihez értenek.
Sztem
2020. július 18. 12:01
Régen jártam itt. Elképesztő mennyiségű fizetett troll támadta meg ezt az oldalt is, tudatos hazugságaikkal ferdítéseikkel elnyomva az értelmes tényfeltárást. Láthatóan nem információéhesen érkeznek, hanem hazugságokkal felvértezve próbálják a valóságot elnyomni mindenütt. Vajon honnan van még mindig ennyi pénz erre?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!